ATP
O Hurkacz υπέταξε τον Zverev στο Χάλε (vid)

 
O Hurkacz υπέταξε τον Zverev στο Χάλε (vid)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 16:09

O Hubert Hurkacz έβγαλε εκτός τον Alexander Zverev στο Χάλε κάνοντας ένα πολύ καλό ματς και επέστρεψε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου ήταν πρωταθλητής το 2022.

Επέστρεψε στον τελικό του Terra Wortman Open o Hubert Hurkacz, ο οποίος υπέταξε τον Alexander Zverev με 7-6 (2), 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του 500αριού του Χάλε.

Ο 27χρονος Πολωνός, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε τον αγώνα με 17 άσους, κέρδισε τους 43 από τους 53 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε.

Ήταν όλα στο ίδιο game, το 7ο game του 1ου σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω και με 3-3, 15-40, αλλά κατάφερε να κρατήσει μετά από περιπέτεια το σερβίς του και να μην απειληθεί ξανά έκτοτε στο ματς.

Αφού έκανε ένα άρτιο tie-break και επιβλήθηκε με 7-2, ο Hurkacz έκανε και το μοναδικό break του ημιτελικού από νωρίς στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 3-1 και έχασε μόλις 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς έκτοτε, για να φτάσει χωρίς πρόβλημα στη νίκη, έπειτα από 95 λεπτά αγώνα.

Ο Hurkacz προκρίθηκε στον 11ο τελικό της καριέρας του. Έχει πολύ καλό ρεκόρ σε τελικούς, μόλις 2 ήττες και 8 τίτλους (8-2). Στη χρονιά θα είναι ο 2ος τελικός του, μετά το Εστορίλ, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής, ενώ στο γρασίδι θα είναι ο 2ος, μετά το Χάλε το 2022, όταν είχε κερδίσει τον Daniil Medvedev.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, όπου υπάρχει ξακάθαρο φαβορί και outsider, με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμο, Jannik Sinner, να αντιμετωπίζει τον Zhizhen Zhang.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots