ATP
O Zhang απέκλεισε τον Medvedev στο Χάλε! (vid)

 
O Zhang απέκλεισε τον Medvedev στο Χάλε! (vid)
tn team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 19:45

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του πανηγύρισε ο Zhizhen Zhang, ο οποίος επικράτησε του Daniil Medvedev με 2-1 σετ και τον άφησε εκτός προημιτελικών στο Χάλε! Ο Medvedev εχασε προβάδισμα με break στο 3ο σετ, ενώ είχε προηγηθεί και με 5-3 στο αποφασιστικό tie-break!

Ο Zhang επιβλήθηκε του Medvedev με 6-3, 2-6, 7-6 (5), για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Terra Wortmann Open στο Χάλε της Γερμανίας.

Ο 27χρονος Κινέζος, Νο.42 στην παγκόσμια κατάταξη, εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημά του στο ματς και το break που έκανε στο 6ο game (4-2), για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3.

O Medvedev ανέβασε την απόδοσή του και κέρδισε 6 συνεχόμενα games από το 2-2 του 2ου σετ, για να πάρει το 2ο σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο. Φαινόταν να έχει βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ωστόσο διαφορετική άποψη είχε ο Zhang, που έκανε break back και επέστρεψε στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Άλλο break δεν υπήρξε, παρότι άσκησε έντονη πίεση στο αντίπαλο σερβίς ο Medvedev. Στο tie-break έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς το Νο.5 του κόσμου, που προηγήθηκε με 4-1 και με 5-3, αλλά ο Zhang κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και έκανε μια τρελή ανατροπή στο tie-break, ολοκληρώνοντας την έκπληξη σε 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 3η Top 10 νίκη για τον Zhang και η 2η Top 5 νίκη, μετά απ' αυτή επί του Casper Ruud στο US Open το 2023.

Θα είναι στα προημιτελικά του Χάλε ο Zhang, που θα αντιμετωπίσει τον πολύ καλό στο χορτάρι, Christopher Eubanks. Ο Αμερικανός έκανε και εκείνος μεγάλη νίκη, αποκλείοντας νωρίτερα το Νο.7 του ταμπλό, Alexander Bublik, με 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots