Τεράστια νίκη και πρόκριση στους τελικούς τους Ευρωπαϊκού για τα αγόρια U14!

 
Τεράστια νίκη και πρόκριση στους τελικούς τους Ευρωπαϊκού για τα αγόρια U14!
tn team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 13:48

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U14 πανηγύρισε μια τεράστια νίκη εις βάρος της κορυφαίας του ταμπλό Φινλανδίας και προκρίθηκε για 1η φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος European Summer Cups, που θα γίνει στη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα!

Μια πολύ σπουδαία πρόκριση πήρε η ελληνική ομάδα, η οποία κέρδισε τη Νο.1 του ταμπλό και πανίσχυρη Φινλανδία στους σημερινούς ημιτελικούς του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Β', που φιλοξενείται στη Σουτσεάβα της Ρουμανίας.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Αλέξανδρος Αυγέρης έκανε πολύ μεγάλο ματς και υπέταξε τον Kaius Ketola, Νο.20 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 6-0, 6-4.

Ο Ραφαήλ Παγώνης "σφράγισε" τον ελληνικό θρίαμβο, επικρατώντας του Νο.1 της Φινλανδίας και Νο.7 της Ευρώπης, Alex Tuomolin, με 7-6 (4), 6-3.

Θα ακολουθήσει το διπλό που θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, για να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Αύριο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία ή τη Ρουμανία για την 1η θέση του προκριματικού τουρνουά, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει, αφού το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα μας θα είναι στις 2 καλύτερες του τουρνουά, που παίρνουν και την πρόκριση για την τελική φάση.

Είναι η 1η φορά που η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται στην τελική φάση του European Summer Cups στα 14άρια και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο τέλος της εβδομάδας στη Βαλένθια (5-7 Ιουλίου), όπου θα βρίσκονται οι 8 καλύτερες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots