Σάκκαρη: "Ήμουν καλύτερα απ' ότι περίμενα"

 
Σάκκαρη: "Ήμουν καλύτερα απ' ότι περίμενα"
© AELTC
tn team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 18:38

Στην καλή αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξε και τη σημαντική νίκη που πέτυχε και "έσπασε" το αρνητικό σερί, στάθηκε η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου.

"Αισθάνθηκα πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα. Προφανώς και δυσκολευόμουν στα τελευταία Grand Slams, με ήττες σε πρώτους γύρους, οπότε αυτό ήταν στο μυαλό μου. Νομίζω πως σήμερα ήμουν γενναία και αρκετά δυνατή, ώστε να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την άνετη νίκη της επί της Kessler στην πρεμιέρα της στο Wimbledon.

Για το αν η νίκη αυτή τη βοηθάει και ψυχολογικά: "Σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μου. Όσο περισσότερο παίξω στο τουρνουά, τόσο καλύτερα θα αισθανθώ. Το θέμα είναι η νίκη στον 1ο γύρο, ειδικά όταν έρχεται εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου, γιατί αυτό που συνέβη στο Roland Garros ήταν πολύ σκληρό. Ελπίζω να κερδίσω κι άλλα ματς εδώ."

Για τις πολλές διαφορετικές παίκτριες που έχουν κερδίσει το Wimbledon τα τελευταία χρόνια και την ποικιλία που υπάρχει στις πρωταθλήτριες: "Είναι σίγουρα καλό, γιατί νιώθεις ότι μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε. Μπαίνοντας στο τουρνουά, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αναφέρουμε 20-25 κορίτσια που θα μπορούσαν να κερδίσουν το τουρνουά αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μεγάλο βάθος στο γυναικείο τένις και όλες οι παίκτριες παίζουν καλά. Δεν μπορείς να είσαι χαλαρή στα πρώτα παιχνίδια σου. Πρέπει να είσαι έτοιμη από τον 1ο γύρο και να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Κάθε τουρνουά έχει εκπλήξεις και πρέπει να είσαι έτοιμη για αυτές. Όσο πιο καθαρό είναι το μυαλό σου για το τι πρέπει να κάνεις, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμά σου στο Grand Slam."

Στον 2ο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Arantxa Rus, μια παίκτρια από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ (5-0).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots