"Καθάρισε" στα 3 σετ ο υπερασπιστής (vid)

 
"Καθάρισε" στα 3 σετ ο υπερασπιστής (vid)
© AELTC
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 18:09

Αν και ταλαιπωρήθηκε αρκετά στα 2 πρώτα σετ, ο Carlos Alcaraz ξεκίνησε με straight sets νίκη τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon.

O Alcaraz ξεκίνησε με μια καθαρή επικράτηση την υπεράσπιση του τίτλου του στο Wimbledon, σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν είχε τόσο εύκολο έργο, ειδικά στα 2 πρώτα σετ, πριν επικρατήσει του Εσθονού qualifier Mark Lajal με 7-6 (3), 7-5, 6-2.

Ο Lajal, ένας παίκτης που βρίσκεται στο Νο.269 του κόσμου, διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και το απέδειξε αυτό και στο Centre Court σήμερα, όπου είχε τη δυνατότητα να ζήσει μια μοναδική εμπειρία στα 21 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας τον πρωταθλητή του Wimbledon.

Και βεβαίως δεν ήρθε μόνο για την εμπειρία, αφού πάλεψε όσο μπορούσε και το ματς, δίνοντας δυο πολύ ανταγωνιστικά σετ στο κοινό.

Έκανε μάλιστα πρώτος το break στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-2 στο 1ο σετ, με τον Alcaraz ωστόσο να βρίσκει άμεση απάντηση για το 3-3. Άλλο break point δεν υπήρξε για κανέναν μετά απ' αυτό, με τον Alcaraz να κερδίζει τους 4 τελευταίους πόντους του tie-break, το οποίο κατέκτησε με 7-3.

Και στο 2ο σετ προηγήθηκε με break o Lajal, αυτή τη φορά κάνοντας το 2-0, ωστόσο ούτε τότε μπόρεσε να κρατήσει παραπάνω το προβάδισμά του. Ο Alcaraz ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο τέλος του σετ πίεσε και βρήκε νέο break, για να το πάρει με 7-5.

Δεν είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα ο νεαρός Εσθονός και ο Alcaraz έκανε περίπατο στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 και τελικά το έκλεισε στο 8ο game.

Ο Alcaraz, Νο.3 στο ταμπλό και προσφάτως πρωταθλητής στο Roland Garros, θέλει να κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο "double" σε Παρίσι και Λονδίνο, καθώς και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Wimbledon. Να σημειωθεί πως ήδη στα 21 του χρόνια έχει κερδίσει 3 Grand Slams ο Ισπανός, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα 2η φορά στο ίδιο Slam.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Sebastian Ofner και Aleksandar Vukic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots