Πέρασε την πρώτη δοκιμασία η Swiatek (vid)

 
Πέρασε την πρώτη δοκιμασία η Swiatek (vid)
© AELTC/Edward Whitaker
tn team Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 - 20:59

Στο χειρότερό της Grand Slam, η Iga Swiatek ξεπέρασε την επικίνδυνη πρεμιέρα της με τη Sofia Kenin, χωρίς να απωλέσει σετ.

Η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη έκανε ένα καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Kenin, 6-3, 6-4.

Έσωσε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε στο ματς η 23χρονη Πολωνή, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του ματς, στη συνέχεια υπέστη ένα break (2-1), ανέκτησε όμως άμεσα τον έλεγχο για το 3-1 και έκτοτε φρόντισε να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την Αμερικανίδα, που δεν την πλησίασε ξανά στο σετ.

Το 2ο σετ ήταν πιο κλειστό, με την Kenin να χάνει όμως το σερβίς της σε game που είχε game point και να μένει πίσω με 4-3. Προσπάθησε να απαντήσει στη συνέχεια όμως η Swiatek έσωσε break point, έκανε το 5-3, και αργότερα με love service game "σφράγισε" τη νίκη της στο 6-4.

Αυτή ήταν η 10η νίκη της Swiatek στο All England Club, όπου έκανε την καλύτερη πορεία της πέρσι, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Το Wimbledon είναι το μόνο Slam που δεν έχει παίξει στα ημιτελικά η Swiatek και ένα από τα δυο που δεν έχει κερδίσει.

Θέλει φέτος να το αλλάξει αυτό και σίγουρα το ξεκίνημά της ηταν αρκετά ενθαρρυντικό. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Francesca Jones και Petra Martic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots