Τη 2η θέση η Εθνική αγοριών U14 στη Ρουμανία

 
Τη 2η θέση η Εθνική αγοριών U14 στη Ρουμανία
tn team Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 - 14:04

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U14 ολοκλήρωσε την εξαιρετική της παρουσία στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος στη Σουτσεάβα της Ρουμανίας καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και φυσικά παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση.

Η Εθνική ομάδα διεκδίκησε στον σημερινό τελικό την 1η θέση απέναντι στη γηπεδούχο Ρουμανία, αλλά ηττήθηκε με 2-1 κι έτσι τερμάτισε στη 2η θέση του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Β' του European Summer Cups.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Darius Dorin επικράτησε του Αλέξανδρου Αυγέρη με 6-3, 6-0, ενώ στο δεύτερο ο Andrei Radu, Νο.4 στην Ευρώπη στα 14άρια, "σφράγισε" την πρωτιά για την ομάδα του, κερδίζοντας τον Ραφαήλ Παγώνη με 6-3, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Παγώνη σε διοργάνωση της Tennis Europe στα μονά, μετά από 17 διαδοχικές επικρατήσεις!

Στο διπλό, που ολοκλήρωσε και το τουρνουά για την ελληνική ομάδα, οι Αυγέρης και Γιάννης Μοτσάκος έκλεισαν θετικά την προσπάθεια της Εθνικής μας, κερδίζοντας τους Radu και Lucas Alexandru Milos με 3-5, 5-4 (4), 10-6.

Η Ελλάδα, η οποία απέκλεισε στους προηγούμενους γύρους τη Σουηδία και την πανίσχυρη Φινλανδία, πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 14άρια των αγοριών, που θα διεξαχθεί το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας (5-7 Ιουλίου) στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Θυμίζουμε πως αρχηγός της αποστολής είναι ο Νίκος Αλεξίου.

Εκτός από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, στη Βαλένθια προκρίθηκαν ακόμα οι: Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σλοβακία, Τσεχία και Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots