Tiafoe: "Τελευταία χάνω από κλόουν"

 
Tiafoe: "Τελευταία χάνω από κλόουν"
© AELTC/Florian Eisele
tn team Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 - 10:13

Η ατυχής και ασεβής δήλωση του Frances Tiafoe, που συζητήθηκε αρκετά.

Μετά τη νίκη του επί του Matteo Arnaldi, σε έναν αγώνα που έχανε με 0-2 σετ και τελικά επικράτησε με 6-7 (5), 2-6, 6-1, 6-3, 6-3, ο Tiafoe ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου, για τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα που έχει τον τελευταίο χρόνο.

Το έκανε ωστόσο με έναν ατυχή τρόπο, βγάζοντας ασέβεια προς τους συναδέλφους του, με έναν χαρακτηρισμό που συζητήθηκε αρκετά στα social media.

"Είναι σκληρό, με τα πάνω και τα κάτω. Την ίδια εβδομάδα πέρσι ήμουν στο No.10 του κόσμου και τώρα είμαι με το ζόρι seeded εδώ (στο Wimbledon). Χάνω από κλόουν, σιχαίνομαι που το λέω έτσι, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Πήρα το παιχνίδι μου για δεδομένο και ίσως ένιωσα υπερβολικά άνετος. Σταματάς να το διασκεδάζεις και βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια περίεργη θέση. Μετά κατά κάποιο τρόπο ξεχνάς τι έκανες για να φτάσεις στις νίκες", είπε ο Αμερικανός.

Ο Tiafoe έχει χάσει τις 8 από τις 10 τελευταίες του αναμετρήσεις και μερικοί από τους παίκτες που τον κέρδισαν ήταν οι Jack Draper, Denis Shapovalov, Arthur Rinderknech, Dominic Koepfer, Federico Coria και Pedro Cachin.

"Αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Αλλά αυτό είναι το παιχνίδι. Τίποτα δεν είναι ρόδινο. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορείς να ξεφύγεις απ' αυτή τη φάση. Πάντα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, είτε προσπαθείς να το βρεις σε μικρές νίκες, είτε συνεχίζεις να το παίζεις θύμα και εκεί γίνεται όλο και πιο σκοτεινό", πρόσθεσε ο Tiafoe.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon, o Tiafoe θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots