Τσιτσιπάς: "Είμαι απογοητευμένος με μερικά πράγματα"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι απογοητευμένος με μερικά πράγματα"
© AELTC/Joel Marklund
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 9:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις διαφορές μεταξύ χώματος και γρασιδιού, ενώ δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Wimbledon, παρότι πήρε τη νίκη στα 3 σετ.

"Είμαι κάπως απογοητευμένος με μερικά πράγματα. Είχα τον έλεγχο και μετά δεν ήμουν σε θέση να εκτελέσω όπως ήθελα. Υπήρξε απογοήτευση σε μερικά σημεία, γιατί ένιωθα κατά διαστήματα πως ήμουν καλά και πως δημιουργούσα καλές ευκαιρίες", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Taro Daniel.

"Όσο προχωρούσε ο αγώνας, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση ένιωθα και τόσο περισσότερη ακρίβεια είχαν τα χτυπήματά μου. Ωστόσο οι επιστροφές μου θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες, επειδή είχα μπροστά μου πολλά δεύτερα σερβίς και μπορούσα να χτίσω κάτι πάνω σ' αυτά", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Ρωτήθηκε και για τη διαφορά του να παίζει στο χώμα, όπου προφανώς νιώθει πολύ πιο άνετα: "Νιώθω πως στο χώμα μπορώ να ξεφύγω από τέτοιες καταστάσεις με λιγότερο ρίσκο, μπορώ να είμαι πιο υπομονετικός, δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω τα καλύτερα χτυπήματα για να κερδίσω τους πόντους. Εδώ είναι διαφορετικά, δεν μπορείς να είσαι βιαστικός, αναγκάζεσαι όμως να ρισκάρεις στις κρίσιμες στιγμές και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου κοστίσει πολύ στο χορτάρι. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο επιθετικός γίνεται, γιατί αυτό πιστεύω πως επιβραβεύεται σ' αυτή την επιφάνεια."

Στον 2ο γύρο του Wimbledon, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη έναν εκ των Mackenzie McDonald και Emil Ruusuvuori, ενώ σήμερα θα παίξει για τον 1ο γύρο του διπλού, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots