Έκανε το 6/6 και μπήκε 3ο γύρο η Σάκκαρη

 
Έκανε το 6/6 και μπήκε 3ο γύρο η Σάκκαρη
© AELTC/Kieran Cleeves
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 21:30

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε για 6η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις την Arantxa Rus και εξασφάλισε μια θέση στη φάση των "32" του Wimbledon, εκεί όπου την περίμενε η Emma Raducanu.

Η Σάκκαρη επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την ανωτερότητά της απέναντι στην Rus, κερδίζοντας με 7-5, 6-3 την Ολλανδέζα και κάνοντας το 6-0 απέναντί της.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό, με τη Σάκκαρη να σβήνει και τα 2 break points που αντιμετώπισε, ένα στο 5ο (2-2, 30-40) και άλλο ένα στο 7ο game (3-3, 30-40), για να αξιοποιήσει το πρώτο δικό της break point στο κομβικό 12o game και να πάρει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς της, απείλησε για break από νωρίς και τελικά το πέτυχε στο 8ο game, για να πάρει τα 3 τελευταία games του ματς και να το ολοκληρώσει σε 89 λεπτά.

Μετά από μια σειρά από πρόωρους αποκλεισμούς στα majors, η Σάκκαρη φαίνεται πως "ξεμπλόκαρε" στο Wimbledon, όπου μέχρι στιγμής έχει δυο straight sets νίκες.

Στον 3ο γύρο όπου θα βρεθεί για 4η φορά στην καριέρα της - ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμά της στο Wimbledon - θα έχει μια δύσκολη αποστολή απέναντι στην Emma Raducanu.

H Raducanu μπορεί να πέρασε δυο πολύ δύσκολα χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο US Open του 2021, ωστόσο φαίνεται πως έχει βρει ξανά το δρόμο της τις τελευταίες εβδομάδες και στο τουρνουά αυτό, όπου έχει και τη μεγάλη στήριξη του κόσμου, τα πηγαίνει εξαιρετικά. Σήμερα επιβλήθηκε της Elise Mertens με 6-1, 6-2, δείχνοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Για 2η φορά θα συναντηθούν στο tour Raducanu και Σάκκαρη, πρώτη μετά από τον ημιτελικό του US Open που είχαν παίξει το 2021, όταν η Raducanu είχε επικρατήσει με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots