ATP
"Επιβίωσε" από τον Berrettini o Sinner (vid)

 
"Επιβίωσε" από τον Berrettini o Sinner (vid)
© AELTC/Ian Walton
tn team Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 - 0:33

O Jannik Sinner βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Matteo Berrettini, που θύμισε τον φιναλίστ του 2021, ωστόσο κατάφερε να τον ξεπεράσει και να μπει στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Πολύ δύσκολα έβαλε ο Berrettini στον Sinner στη μεγάλη ιταλική μάχη που έκλεισε το πρόγραμμα στο Centre Court απόψε, μετά τις 22:30 στο Λονδίνο, με το Νο.1 του κόσμου να επικρατεί τελικά με 7-6 (3), 7-6 (4), 2-6, 7-6 (4) και να παίρνει μια πολύ σημαντική πρόκριση για τους "32" του Wimbledon.

O Berrettini είχε πολλά σκαμπανεβάσματα τελευταία, κάτι λογικό δεδομένων και των τραυματισμών που αντιμετωπίζει συχνά-πυκνά, ωστόσο απόψε θύμισε τον παίκτη που έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon το 2021.

Ταλαιπώρησε αρκετά τον συμπατριώτη του και τον δυσκόλεψε και στα 3 σετ που έχασε πάρα πολύ, ωστόσο ο Sinner ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στα κρίσιμα σημεία και δεν είναι τυχαίο πως κέρδισε 3 tie-break στη σειρά!

Στο 1ο σετ έδειχνε γενικά να είναι καλύτερος ο Sinner, είχε και ένα set point πριν το tie-break, ενώ όταν έφτασε το tie-break έχασε μόλις 3 πόντους. Στο 2ο σετ ωστόσο κινδύνεψε και χρειάστηκε να ανατρέψει το 2-4, για να το στείλει και αυτό στο tie-break, όπου ζευγάρωσε τα σετ του.

Στο 3ο σετ ο Berrettini πετούσε φωτιές και αφού "έσπασε" 2 φορές τον Sinner επιβλήθηκε με 6-2, ενώ και στο 4ο σετ έκανε πρώτος το break για το 2-1, σε ένα σημείο που το momentum ήταν στο μέρος του.

Ο Sinner ωστόσο, που έμεινε πίσω με break στα 3 από τα 4 σετ που παίχτηκαν, έδειξε την κλάση του και απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Berrettini να σβήνει και ένα match point στο 5-6, 30-40. Για μια ακόμα φορά στο tie-break o Sinner δεν άφησε πολλά περιθώρια και επιβλήθηκε με 7-4, για να βάλει τέλος στο ματς σε 3 ώρες και 42 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του Wimbledon ο Sinner, ημιφιναλίστ πέρσι στο SW19, θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic. Ο Σέρβος έπαιξε 5 σετ και επέστρεψε από το 1-2, στη νίκη του με 4-6, 7-6 (7), 1-6, 6-2, 6-3 επί του Νο.27 του ταμπλό, Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots