5 ελληνικές προκρίσεις στους ημιτελικούς μονών στο Αγρίνιο

 
Ο Ανδρέας Μεσσής
Ο Ανδρέας Μεσσής
tn team Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 - 17:56

Με 5 ελληνικές νίκες πραγματοποιήθηκε σήμερα η προημιτελική φάση του Agrinio Cup, διοργάνωση της κατηγορίας J60 της ITF στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα στα ημιτελικά μπήκαν οι Ανδρέας Μεσσής, Στέφανος Πουρναρόπουλος, Οδυσσέας Γελαδάρης, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μαρίζα Τσιρώνη.

Ο Ανδρέας Μεσσής συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του στο Αγρίνιο και σήμερα επικράτησε του Νικόλα Χατζηαβραάμ με 1-6, 7-5, 6-1, πετυχαίνοντας μια πολύ δύσκολη νίκη και ανατροπή, για να μπει στην ημιτελική φάση.

Θυμίζουμε πως ο Μεσσής ήταν πρωταθλητής στο J60 της Πρέβεζας πριν 2 εβδομάδες και ημιφιναλίστ στο J60 της Κέρκυας πριν μια εβδομάδα. Στον 3ο του συνεχόμενο ημιτελικό, θα αντιμετωπίσει τον Ινδό Varum Verma, που απέκλεισε σε ένα πολύ κλειστό ματς τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο, με 7-5, 7-6 (6).

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Στέφανος Πουρναρόπουλος και Οδυσσέας Γελαδάρης. Ο Πουρναρόπουλος απέκλεισε τον Νορβηγό Olav Berg με 7-5, 6-2, ενώ ο Γελαδάρης έβγαλε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Ισραηλινό, Snir Morag, με 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4.

Στα κορίτσια, η κορυφαία του ταμπλό, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο, αφού σήμερα κέρδισε σχετικά εύκολα την Σκοπιανή Jana Bozinovska με 6-3, 6-1. Αύριο θα παίξει με την Ισραηλινή Ariel Avidan, που ξεπέρασε με εγκατάλειψη το εμπόδιο της Ειρήνης Μαρίας Τσακίρη.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει η Μαρίζα Τσιρώνη, που κέρδισε τη Νεφέλη Φασουλά με 6-0, 6-2. Θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Nehir Dogan, Νο.2 στο ταμπλό.

Στο διπλό, ο τελικός των αγοριών θα είναι ελληνική υπόθεση. Οι Γελαδάρης και Γιώργος Μίταλας απέκλεισαν τους Θανάση Κακουρίδη και Evan Βασιλειάδη με 6-2, 4-6, 10-7 και θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στους Σταύρο Μαστρογαμβράκη και Γιάννη Σακκά, που σε έναν μεγάλο ημιτελικό επικράτησαν των Μεσσή και Πουρναρόπουλο με 6-2, 4-6, 11-9.

Στον τελικό του διπλού κοριτσιών θα παίξουν οι Ελένη Χατζηαβραάμ και Τσιρώνη, που επικράτησαν των Ιταλίδων Amanda Nai και Vittoria Vignolini, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-5, 6-2. Θα αντιμετωπίσουν τις Τουρκάλες Sukriye Ezgi Akyol και Dogan, Νο.3 στο ταμπλό, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισαν τις Avidan και Παναγιωτίδου με 6-3, 6-3.

Όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots