Σπουδαίες εμφανίσεις για την Παπαγαπητού στην Τουρκία

 
Σπουδαίες εμφανίσεις για την Παπαγαπητού στην Τουρκία
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 - 14:54

Μια σπουδαία εβδομάδα είχε η Αντωνία Αναστασία Παπαγαπητού στα Μούγλα της Τουρκίας, όπου έκανε 3 πολύ καλές νίκες και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση της διεθνούς διοργάνωσης στα 16άρια, Olive Farm Cup.

Η Παπαγαπητού, η οποία είναι μόλις 13 ετών, έφτασε στην τελική 4άδα του τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Olive Farm Tennis Club.

Στον 1ο γύρο, η αθλήτρια του Ροδιακού Ο.Α., Νο.5 στην Ελλάδα στα 14άρια, επιβλήθηκε της Τουρκάλας Ozge Ceylin Ozkaynak με 6-0, 6-0.

Στον 2ο γύρο έπαιξε με την κορυφαία του ταμπλό και Νο.127 στα 14άρια στην Ευρώπη, Serra Hasanbasoglu, την οποία κέρδισε με 4-6, 6-2, 7-6 (5), έπειτα από συναρπαστικό ματς.

Μεγάλο ματς έκανε και στα προημιτελικά, όπου απέκλεισε την επίσης Τουρκάλα Goksu Derin Bugay, No.7 στο ταμπλό, με 6-1, 4-6, 7-6 (3).

Σήμερα, αντιμετώπισε για τα ημιτελικά μια ακόμα παίκτρια από τη διοργανώτρια χώρα, τη Nehir Say, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.172 στα 14άρια στην Ευρώπη. Πάλεψε και έκανε καλό αγώνα και σήμερα η Αντωνία, αλλά ηττήθηκε αυτή τη φορά, με 7-5, 3-6, 6-1.

Πολλές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές στο τουρνουά της Τουρκίας. Στο ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκαν επίσης η Έλενα Ταρασιάδη και η αδερφή της Αντωνίας, Άννα Παπαγαπητού, οι οποίες έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο. Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Γεωργία Τζιώρα και Βαρβάρα Περίδη.

Στο τουρνουά των αγοριών, ο Βασίλης Λυκουρέσης ολοκλήρωσε στη φάση των "16" την προσπάθειά του στα μονά, ενώ στο κυρίως ταμπλό συμμετείχαν και οι Δαμιανός Τσάφης, Γιάννης Παμπρής και Μιχάλης Χαπίπης. Στο διπλό, μέχρι την ημιτελική φάση έφτασαν οι Χαπίπης και Τσάφης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots