Πέρασε και την Kasatkina η Badosa (vid)

 
Πέρασε και την Kasatkina η Badosa (vid)
© AELTC/Florian Eisele
tn team Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 - 18:12

Στις "16" καλύτερες του Wimbledon προκρίθηκε η Paula Badosa, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Daria Kasatkina, έπειτα από μια σκληρή μάχη.

Η Badosa επικράτησε της Kasatkina με 7-6 (6), 4-6, 6-4 και σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Wimbledon.

Παράλληλα, η 26χρονη Ισπανίδα ισοφάρισε την καλύτερη πορεία της στο SW19, από το 2021 και το 2022, έχοντας τώρα την ευκαιρία να μπει στον πρώτο της προημιτελικό, αντιμετωπίζοντας μια εκ των Donna Vekic και Dayana Yastremska.

Ήταν μια πολύ δυνατή μάχη για την Badosa, που στο 1ο σετ ήταν πάνω με 5-2, έχασε όμως 3 set points και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Παρόλα αυτά κέρδισε το σετ στο πολύ αμφίρροπο tie-break, όπου επικράτησε με 8-6.

Και τα 2 επόμενα σετ ήταν πολύ κλειστά, με την Kasatkina να κάνει ένα κομβικό break στο 10ο game του 2ου σετ και να το κερδίζει με 6-4. Στο 3ο η Ρωσίδα προηγήθηκε μέχρι και με 4-2 και σε ένα σημείο που είχε το momentum, η Badosa κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω και με 4 κερδισμένα games στη σειρά να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Στον 4ο γύρο προκρίθηκε και η φιναλίστ του Roland Garros, Jasmine Paolini, που επικράτησε της Bianca Andreescu με 7-6 (4), 6-1. Επόμενη αντίπαλος για την Ιταλίδα θα είναι η Madison Keys, που απέκλεισε με τη σειρά της την Marta Kostyuk, με 6-4, 6-3.

Τέλος, την ονειρική της πορεία συνεχίζει η προερχόμενη από τα προκριματικά, Lulu Sun, που γράφει ιστορία για τη Νέα Ζηλανδία. Η Sun επικράτησε σε ένα κλειστό ματς της Lin Zhu με 7-6 (4), 7-6 (6) και θα περιμένει την αναμέτρηση της Emma Raducanu με τη Μαρία Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots