Εθνική αγοριών U12: Έχασε την πρόκριση στην τελική φάση από την πανίσχυρη Ελβετία

 
Εθνική αγοριών U12: Έχασε την πρόκριση στην τελική φάση από την πανίσχυρη Ελβετία
tn team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 15:05

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U12 ηττήθηκε από την καλύτερη ομάδα του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την πανίσχυρη Ελβετία, για να ολοκληρώσει μια πολύ καλή εβδομάδα στο Ντενιζλί της Τουρκίας.

Η ομάδα μας, με captain τον Στάθη Ματσαρίδη, κατάφερε να προκριθεί στα πλέι-οφ του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Δ' των European Summer Cups στο Ντενιζλί της Τουρκίας, όμως εκεί αντιμετώπισε τη δυνατότερη ομάδα του τουρνουά, Ελβετία, από την οποία ηττήθηκε με 3-0 και έμεινε εκτός τελικής φάσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι Ελβετοί, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε ένα ματς σε όλο το τουρνουά κερδίζοντας όλες τις ομάδες με 3-0, ξεκίνησαν το σημερινό tie με νίκη του Noah Hondberger επί του Γιώργου Πούντζα, που πάλεψε και στάθηκε πολύ καλά, με 6-2, 6-4.

Στη συνέχεια ο κορυφαίος των Ελβετών, Jonas Waelti, ένας παίκτης που διαπρέπει στα 12άρια σε παγκόσμιο επίπεδο, κέρδισε τον Ιάσονα Σπύρου με 6-1, 6-2, ενώ στο διπλό οι Ελβετοί με τους Richard Mitchell και Waelti νίκησαν τους Σπύρου και Θεόφιλο Τσοκανή με 6-1, 6-0, για να ολοκληρώσουν το άρτιο τουρνουά τους.

Το δεύτερο εισιτήριο για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πήρε η Ρουμανία, που κέρδισε την Ισπανία με 2-1 στον άλλον αγώνα των πλέι-οφ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κέρδισε τη Γεωργία με 2-1, τη Σερβία με 2-1 και ηττήθηκε μόνο από τη Ρουμανία και την Ελβετία, τις δυο καλύτερες ομάδες δηλαδή του τουρνουά, θα επιστρέψει στην Ελλάδα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά και μαζεύοντας πολύ σημαντικές εμπειρίες από μια ακόμα σημαντική παρουσία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots