ATP
Εκτός Top 3 o Djokovic

 
Εκτός Top 3 o Djokovic
© Simon Bruty/USTA
tn team Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 13:04

Ο πρόωρος αποκλεισμός του από το US Open θα βγάλει τον Novak Djokovic από το Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά μετά από 2 χρόνια.

Από το τέλος της σεζόν του 2022, όταν είχε πέσει ακόμα και στο Νο.8 του κόσμου, θα βρεθεί εκτός κορυφαίας 3άδας ο Djokovic, ο οποίος πέρασε πολλές εβδομάδες στο Νο.1 την τελευταία διετία.

Η σεζόν του ωστόσο δεν είναι καλή για τα δεδομένα του και μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τον μόνο τίτλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που μπορεί να είναι το σημαντικότερο για τον ίδιο, αλλά είναι ένα μη βαθμολογούμενο τουρνουά.

Για την ώρα ο Nole είναι στο Νο.4 του live-ranking της ΑΤΡ και μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.6, αναλόγως από τα αποτελέσματα του τουρνουά. Για να παραμείνει πάντως στο Top 4, θα χρειαστεί να μην μπει ο Medvedev στα ημιτελικά και να μην κερδίσει τον τίτλο ο Rublev.

Στο μεταξύ στο Race βρίσκεται στο Νο.7 για την ώρα και μπορεί να βρεθεί και εκεί χαμηλότερα, αφού πολύ κοντά του είναι οι De Minaur και Fritz, που συνεχίζουν αμφότεροι στο US Open.

Όσο για τους υπόλοιπους, ο Sinner είχε ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη την παραμονή του στο Νο.1 πριν αρχίσει το US Open, έχει όμως μια λαμπρή ευκαιρία να ανοίξει πολύ την απόστασή του από τους υπόλοιπους, ενώ ο Zverev θα περάσει στο Νο.2, αφήνοντας στο Νο.3 τον Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots