Djokovic: "Έπαιξα το χειρότερό μου τένις, άθλος που έφτασα 3ο γύρο" (vid)

 
Djokovic: "Έπαιξα το χειρότερό μου τένις, άθλος που έφτασα 3ο γύρο" (vid)
© Simon Bruty/USTA
tn team Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 8:10

O Novak Djokovic πρώτα έδωσε τα εύσημα στον αντίπαλό του, στη συνέχεια όμως ήταν πολύ αυστηρός με τον εαυτό του μετά την ήττα του από τον Alexei Popyrin στο US Open, κάνοντας λόγο για το χειρότερο παιχνίδι του και μένοντας στο σερβίς, που ήταν σύμφωνα με τον ίδιο το χειρότερο από κάθε άλλο τουρνουά στην καριέρα του!

"Συγχαρητήρια σε εκείνον και στην ομάδα του. Έπαιξε καλύτερα σήμερα και αναμφίβολα του άξιζε η νίκη. Από τη δική μου πλευρά, ένιωσα πως ο 3ος γύρος ήταν επιτυχία για το τένις που έπαιξα. Έπαιξα το χειρότερό μου τένις, σέρβιρα χειρότερα από ποτέ. Σε μια τέτοια επιφάνεια χωρίς σερβίς, με τόσο χαμηλό ποσοστό στα πρώτα σερβίς και με τόσα διπλά λάθη, δεν μπορείς να κερδίσεις, ειδικά ενάντια σε παίκτες που βρίσκοναι σε καλή φόρμα, όπως ο Alexei", είπε ο Djokovic στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου του, μετά την ήττα με 3-1 σετ από τον Popyrin.

Για το αν τον επηρέασαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες: "Είναι διαφορετική επιφάνεια και σίγουρα με επηρέασε και αυτό, ξόδεψα πολλή ενέργεια για να κερδίσω το χρυσό. Δεν ένιωθα φρέσκος όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη, αλλά επειδή είναι το US Open έδωσα μια ευκαιρία και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν είχα κάποιο θέμα τραυματισμού, απλά ένιωθα να έχω μείνει από βενζίνη, φαινόταν αυτό. Από τον πρώτο αγώνα δεν μπορούσα να βρω τον εαυτό μου και αυτό είναι όλο. Η ζωή συνεχίζεται, θα προσπαθήσω να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να δούμε τι θα ακολουθήσει."

Για το αν προσπάθησε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του: "Προσπάθησα τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα και κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι και το πρόβλημα, γιατί απομακρύνεσαι από τα βασικά και μετά χάνεις τα θεμέλια, τον ρυθμό, το timing, όλα. Ήταν δύσκολο για μένα πνευματικά να παίζω αυτούς τους τρεις αγώνες εδώ, γιατί δεν έπαιζα καν κοντά στο καλό μου επίπεδο. Δεν είναι ωραίο να νιώθεις καλά σωματικά, να έχεις κίνητρο γιατί είναι Grand Slam και απλά να μην μπορείς να βρεις το παιχνίδι σου. Πρέπει να αποδεχτείς πως θα έρθουν και τέτοια τουρνουά. Προσπάθησα να βελτιώσω το παιχνίδι μου από μέρα σε μέρα, αλλά δεν συνέβη."

Για το ότι στην πραγματικότητα δεν έρχονται και τόσο συχνά τέτοια τουρνουά για τον ίδιο: "Προφανώς τώρα μόλις βγήκα από το γήπεδο και έχω ακόμα την πικρή γεύση στο στόμα μου, παρόλο που έχω πολύ περισσότερες νίκες απ' ότι ήττες στην καριέρα μου. Πρέπει να τραβήξω μια γραμμή και να δω τη μεγάλη εικόνα, να είμαι χαρούμενος, αλλά είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή. Είμαι θυμωμένος και αναστατωμένος επειδή έχασα. Αύριο όμως θα είναι μια άλλη μέρα και θα σκεφτώ τι θα κάνω στη συνέχεια."

Για το αν ο Popyrin μπορεί να κερδίσει τον τίτλο και ποιους χρίζει φαβορί: "Μόλις κέρδισε εμένα, που ήμουν ο υπερασπιστής του τίτλου, του αξίζουν εύσημα και σεβασμός γι' αυτό. Αν σερβίρει καλά και παίζει καλά μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ο Alcaraz είναι εκτός, εγώ είμαι εκτός, το ταμπλό είναι αρκετά ανοιχτό. Σίγουρα ο Sinner είναι το μεγαλύτερο φαβορί τώρα, αλλά και ο Tiafoe είναι εκεί, ο Fritz, o Zverev, o Rublev, o Dimitrov, ο καθένας τους μπορεί να πάρει τον τίτλο και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots