ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ US OPEN: Ο POPYRIN ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΝ DJOKOVIC! (vids)

 
ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ US OPEN: Ο POPYRIN ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΝ DJOKOVIC! (vids)
© USTA
tennisnews team Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 6:49

Τη νίκη της ζωής του πανηγύρισε ο Alexei Popyrin, ο οποίος έβγαλε εκτός US Open τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων και υπερασπιστή του τίτλου, Novak Djokovic!

Περίπου ένα 24ωρο μετά τη μεγάλη βόμβα του αποκλεισμού του Carlos Alcaraz από τον 2ο γύρο του US Open, "έσκασε" μια ακόμα "τσαρ", με τον Novak Djokovic να αποχαιρετάει το αμερικάνικο Grand Slam από τον 3ο κιόλας γύρο!

Τα εύσημα αυτής της μεγάλης έκπληξης πάνε στον Alexei Popyrin, που βρέθηκε σε πολύ μεγάλη βραδιά και κατάφερε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό ακόμα κι όταν ο Djokovic πέρασε στην αντεπίθεση, παίζοντας και το τελευταίο του χαρτί.

Μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά στο Arthur Ashe Stadium, σε μια βραδιά που τράβηξε πολύ και ήδη λίγο πριν τα μεσάνυκτα στη Νέα Υόρκη (ενώ ακολουθεί στο κεντρικό court και ο αγώνας της Sabalenka με την Alexandrova για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα), ο Popyrin επιβλήθηκε του Djokovic με 6-4, 6-4, 2-6, 6-4 και πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του. 

Από το 2017 είχε να μείνει εκτός 2ης εβδομάδας σε κάποιο Grand Slam o Nole, απ' όταν είχε χάσει στον 2ο γύρο του Australian Open από τον Denis Istomin. Στο US Open είχε να αποκλειστεί στον 3ο γύρο από το μακρινό 2006, 18 ολόκληρα χρόνια, όταν στα 19 του τότε και όντας στο Νο.20 του ταμπλό, είχε ηττηθεί από τον Lleyton Hewitt.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Popyrin απέναντι σε παίκτη που βρίσκεται στο Νο.1 ή στο Νο.2 του κόσμου, όπως ήταν και η 1η απέναντι σε κάποιον εκ των Big 3. Απέναντι στον Djokovic τα κατάφερε μετά από 3 ήττες συνολικά και 2 φέτος σε αγώνες Grand Slam, στον 2ο γύρο του Australian Open και στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Σήμερα ήταν η 3η και η φαρμακερή, με τον 25χρονο Αυστραλό να κάνει ένα πολύ μεγάλο ματς, ρισκάροντας πολύ και φτάνοντας στους 50 winners, με 50 αβίαστα λάθη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις τον Djokovic, ενώ ακόμα κι έτσι θα πρέπει και ο Σέρβος να μην είναι σε καλή βραδιά, κάτι που ομολογουμένως συνέβη απόψε.

Δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να "ξεφύγει" με μια νίκη χωρίς να παίξει το καλύτερό του τένις ο Nole, κάτι που έχει κάνει άπειρες φορές στην καριέρα του και ειδικά σε αγώνες Grand Slam, με τον Popyrin να αντέχει την πίεση και να σώζει τα 12 από τα 16 break points που αντιμετώπισε.

Στο 1ο σετ μάλιστα έσβησε και τα 5 που αντιμετώπισε, με αποτέλεσμα να κάνει εκείνος το μοναδικό break στην πρώτη δική του ευκαιρία και να "κλέψει" ουσιαστικά το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ήταν ένα τρένο από τη γραμμή του σερβίς ο Αυστραλός, δεν αντιμετώπισε break points και "έσπασε" τον Djokovic από το 5ο game (3-2), για να διατηρήσει τον έλεγχο και να φτάσει στο 2-0 σετ.

O Djokovic επέστρεψε πολύ δυνατότερος στο 3ο σετ, μια εικόνα στην οποία μας έχει συνηθίσει ο Σέρβος και γι' αυτό άλλωστε είναι τόσο σπουδαίος. Παρότι ξανά έδειξε ευάλωτος και είδε το 3-0 να γίνεται 3-2, έκανε άλλο ένα σερί ο περσινός πρωταθλητής και πήρε το 2ο σετ με 6-2, κάνοντας 3 φορές break στο σερβίς του Popyrin!

Σε ένα σημείο που θα μπορούσε εύκολα να λυγίσει, ο Popyrin στάθηκε στο ύψος του στο ξεκίνημα του 4ου σετ, για να σώσει 2 break points και να κρατήσει το σερβίς του στο 2ο game (0-1). Αντί για το 0-2 έγινε το 1-1 και αυτό έδωσε φτερά στον Αυστραλό, που έπαιζε και πάλι το καλύτερό του τένις.

Μάλιστα κατάφερε να κάνει δυο απανωτά break και να επιστρέψει ενδιάμεσα από το 15-40 κρατώντας ξανά το σερβίς του, για να φτάσει σε ένα πολύ σπουδαίο προβάδισμα στο 5-2. Την πρώτη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση δέχτηκε το break και έγινε το 5-4, δεν πτοήθηκε όμως και τη 2η φορά ήταν αλάνθαστος, για να κλείσει το παιχνίδι με love service game.

Είναι η 1η φορά που θα βρεθεί στη 16άδα ενός Grand Slam o Popyrin, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τη μεγάλη μάχη των Αμερικανών με τον Ben Shelton στα 5 σετ, με 4-6, 7-5, 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots