Κυριαρχική Swiatek στη 16άδα (vid)

 
Κυριαρχική Swiatek στη 16άδα (vid)
© USTA
tn team Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 - 5:13

Η Iga Swiatek δεν προβληματίστηκε ούτε από την Anastasia Pavlyuchenkova, για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open για 4η διαδοχική χρονιά και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον 6ο Grand Slam τίτλο της.

Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου έπαιξε κυριαρχικό τένις και επιβλήθηκε της Pavlyuchenkova με 6-4, 6-2 σε 92 λεπτά.

Από την αρχή του αγώνα έκανε break η Swiatek, η οποία διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του, δεν επέτρεψε στην Pavlyuchenkova να απειλήσει το σερβίς της και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ήταν ακόμα πιο απλά τα πράγματα για την 23χρονη Πολωνή, που έκανε συνεχόμενα break και "ξέφυγε" με 5-1, για να ολοκληρώσει την αποστολή της στο 8ο game του σετ, σερβίροντας για το 6-2.

Έκλεισε το ματς χωρίς να έχει απειληθεί με break point η Swiatek, που ήταν γενικά άψογη, με 19 winners και 9 αβίαστα λάθη.

Για 4η σερί χρονιά θα είναι στη 2η εβδομάδα του US Open η πρωταθλήτρια του 2022, η οποία διεκδικεί τον 2ο τίτλο της στη Νέα Υόρκη και τον 6ο σε ένα major.

Θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ρωσίδα τη Δευτέρα, την Liudmila Samsonova, που κέρδισε με το συντριπτικό 6-1, 6-1 την Ashlyn Krueger.

Στον 4ο γύρο μπήκε και η φορμαρισμένη Jessica Pegula, η οποία επιβλήθηκε της Jessica Bouzas Maneiro με 6-3, 6-3 και θα αντιμετωπίσει την Diana Shnaider στη συνέχεια. Η νεαρή Ρωσίδα, επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, επιβλήθηκε της Sara Errani με 6-2, 6-2.

Η φιναλίστ των δυο τελευταίων Grand Slam, Jasmine Paolini, επικράτησε της Yulia Putintseva με 6-3, 6-4 και μπήκε και εκείνη στη 16άδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova. Φαίνεται να έχει βρει ξανά το παιχνίδι της η Muchova, που κέρδισε την Anastasia Potapova.

Τέλος, στον 4ο γύρο θα είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά η Caroline Wozniacki, η οποία απέκλεισε την qualifier Jessika Ponchet με 6-3, 6-2 και θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia, που επιβλήθηκε της Anna Kalinskaya με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots