Μπήκε στον τελικό του διπλού η Κουκούλη

 
Διόνη Κουκούλη
Διόνη Κουκούλη © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 - 18:47

Η Διόνη Κουκούλη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της και στα δυο ταμπλό του Levski Cup U14 στη Σόφια της Βουλγαρίας, εξασφαλίζοντας την είσοδό της στον τελικό του διπλού, αλλά και στα προημιτελικά του μονού.

Η Κουκούλη και η συμπαίκτριά της από τη Μεγάλη Βρετανία, Lisa Bolton, Νο.3 στο ταμπλό του Levski Cup, έκαναν μεγάλη νίκη εις βάρος των Νο.1 του ταμπλό, της Ουκρανής Aleksandra Nazarenko και της Σλοβάκας Ela Skalicka, με 2-6, 6-1, 10-2.

Προκρίθηκαν στον τελικό και εκεί θα αντιμετωπίσουν άλλο ένα δυνατό δίδυμο, την Ουκρανή Viktoriia Zaichenko και τη Βουλγάρα Sofiya Zakharkiv, Νο.2 στο ταμπλό.

Η Κουκούλη προέρχεται από ένα "double" που έκανε στο Neotel Open στα Σκόπια, ένα 16άρι τουρνουά της Tennis Europe και πάει και για τους 2 τίτλους και αυτή την εβδομάδα, στο κλαμπ του Levski στη Σόφια και στο 14άρι τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Tennis Europe.

Στα μονά, όπου είναι στο Νο.3 του ταμπλό, έχει αποκλείσει ήδη τις Βουλγάρες Stela Zhivkova με 6-1, 6-3 και Dara Dimitrov με 6-1, 7-6 (5), για να μπει στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο την συμπαίκτριά της, Lisa Bolton, Νο.6 στο ταμπλό του μονού.

Πολλά ακόμα ελληνόπουλα αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σόφια. Ο Νικόλας Αγγλόπουλος και ο Γιάννης Βασιλειάδης κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, με τον πρώτο να κάνει και μια νίκη στο κυρίως ταμπλό και να φτάνει μέχρι τον 2ο γύρο.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών αγωνίστηκαν και οι Παναγιώτης Χαρνίδης και Φίλιππος Σπανός, ενώ στο αντίστοιχο ταμπλό των κοριτσιών έπαιξαν οι Ίρις Δημοπούλου και Χρυσάνθη Μπάτου, με την πρώτη να φτάνει έως τον 2ο γύρο, όπου λύγισε από τη Νο.2 του ταμπλό, Ela Skalicka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots