WTA
Διέλυσε την Pavlyuchenkova και μπήκε 4άδα η Badosa! (vids)

 
Διέλυσε την Pavlyuchenkova και μπήκε 4άδα η Badosa! (vids)
© Jimmie48/WTA
tennisnews team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 4:36

H Paula Badosa κέρδισε με επιβλητικό τρόπο την Anastasia Pavlyuchenkova, πανηγύρισε τη 10η νίκη της στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις και προκρίθηκε στον σημαντικότερο ημιτελικό της στα τελευταία 2,5 χρόνια!

Η Badosa συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κάνοντας ένα μεγάλο παιχνίδι, η 26χρονη Ισπανίδα επιβλήθηκε της Anastasia Pavlyuchenkova με 6-3, 6-2 και πήρε μέσα σε 66 λεπτά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Cincinnati Open.

Η Pavlyuchenkova έκανε πολύ καλό τουρνουά μέχρι τώρα, όμως η Badosa την περιόρισε από νωρίς στο ματς, επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό. Αφού έσβησε το πρώτο break του ματς στο 3ο game (1-1, 30-40), η Ισπανίδα έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ και πήρε το προβάδισμα με 4-1.

Έκλεισε το σετ στο 9ο game και κυριάρχησε κατά κράτος στο 2ο η Badosa, η οποία έκανε διαδοχικά break και "ξέφυγε" με 5-1. Στο 8ο game ολοκλήρωσε την αποστολή της, σε 66 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 10η νίκη της Badosa στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της, με την Ισπανίδα να έχει βρει ξανά την καλύτερή της φόρμα αυτές της εβδομάδες στην Αμερική.

Προκρίθηκε στον πιο σημαντικό της ημιτελικό στα 2,5 τελευταία χρόνια, μετά το Indian Wells του 2022. Στο Σινσινάτι θα είναι ο 1ος ημιτελικός της, ενώ σε 1000άρι θα είναι 4ος ημιτελικός της.

Εκτός απ' όλα αυτά, η Badosa έχει εξασφαλίσει και την επιστροφή της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το Νο.37 θα κερδίσει τουλάχιστον 10 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει και πως θα είναι seeded στο US Open.

Φυσικά, αν συνεχίσει την πορεία της μπορεί να κερδίσει κι άλλο έδαφος, ακόμα και μέχρι το Νο.17 αν κατακτήσει τον τίτλο.

Στα ημιτελικά του Σινσινάτι, θα αντιμετωπίσει τη No.6 του ταμπλό, Jessica Pegula, που σε ένα συναρπαστικό ματς που ξεπέρασε τις 3 ώρες απέκλεισε τη Leylah Fernandez με 7-5, 6-7 (1), 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots