WTA
"Επιβίωσε" από την Andreeva η Swiatek (vid)

 
"Επιβίωσε" από την Andreeva η Swiatek (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 20:54

H Iga Swiatek βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην αναμέτρησή της με τη Mirra Andreeva, είχε όμως υπομονή και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στα ημιτελικά του Cincinnati Open. Αυτή ήταν η 50ή νίκη της στη σεζόν.

Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου επικράτησε της Andreeva με 4-6, 6-3, 7-5 μετά από μια μάχη 2,5 ωρών.

Η Andreeva ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, έκανε το break νωρίς για το γρήγορο προβάδισμα με 3-1 και έκτοτε έσβησε 4 break points, 2 από αυτά όταν σέρβιρε για το σετ, για να διατηρήσει το προβάδισμα και να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τη Swiatek, που προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ. Δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point σ' αυτό το 2ο σετ η Πολωνή και διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος, για να το ολοκληρώσει στο 9ο game (6-3) με love service game.

Πολύ κλειστό ήταν το 3ο σετ, με τις δυο παίκτριες να κρατούν τα σερβίς τους σχετικά εύκολα, μέχρι τα τελευταία games. Στο 11o game η Swiatek ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, έφτασε σε διπλό break point και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία της, για να κάνει το break και να πάρει το προβάδισμα με 6-5.

Στο επόμενο game η Andreeva είχε την ευκαιρία να επιστρέψει ξανά στο ματς και να στείλει το αποφασιστικό σετ στο tie-break, όμως η Swiatek έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς της, για να "κλειδώσει" τη νίκη της στο 7-5.

Αυτή ήταν η 30ή νίκη σε WTA 1000 διοργάνωση στη χρονιά για τη Swiatek, που διεκδικεί το 5ο της 1000άρι στο 2024 μετά από την Ντόχα, το Indian Wells, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Επιπλέον, έφτασε τις 50 νίκες συνολικά στη σεζόν.

Στο Σινσινάτι θα είναι για 2η σερί χρονιά στα ημιτελικά και θα διεκδικήσει την πρώτη της είσοδο στον τελικό. Θα περιμενει την αναμέτρηση της Aryna Sabalenka με την Liudmila Samsonova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει εκεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots