WTA
Έκλεισε το μεγάλο ματς με τη Swiatek η Sabalenka (vid)

 
Έκλεισε το μεγάλο ματς με τη Swiatek η Sabalenka (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 21:43

H Aryna Sabalenka κέρδισε εύκολα τη Liudmila Samsonova και επιβεβαίωσε τον μεγάλο ημιτελικό με την Iga Swiatek στο Σινσινάτι.

Μόλις 79 λεπτά χρειάστηκε η Sabalenka για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Samsonova, της οποίας επιβλήθηκε με 6-3, 6-2.

Αφού έσβησε τα πρώτα break points της αναμέτρησης στο 3ο game, όταν ήταν πίσω με 1-1, 15-40, η Sabalenka δεν κινδύνεψε ξανά να μείνει πίσω στο σκορ, καθώς έκανε το break στο 6ο game για το 4-2.

Έσβησε νέο break point στη συνέχεια για να ενισχύσει το προβάδισμά της κάνοντας το 5-2 και έκλεισε το σετ στο 9ο game, όπου κράτησε από το 0-30 το σερβίς της.

Πολύ πιο απλά ήταν τα πράγματα για τη Λευκορωσίδα στο 2ο σετ, καθώς κέρδισε τα 4 πρώτα games για το 4-0 και δεν έχασε άλλον πόντο στο δικό της σερβίς, ολοκληρώνοντας το ματς με διαδοχικά love service games για το 6-2. Σε όλο το 2ο σετ η Sabalenka απώλεσε 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς!

Για 3η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Σινσινάτι η Sabalenka, η οποία δεν έχει περάσει ποτέ στον τελικό της διοργάνωσης. Το ίδιο ισχύει και για την παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek.

Θα είναι ένα πολύ μεγάλο ματς μεταξύ δυο παικτριών που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες σεζόν στο tour και μας έχουν προσφέρει επικές μονομαχίες στο πρόσφατο παρελθόν. Για 12η φορά θα αναμετρηθούν, με τη Swiatek να προηγείται με 8-3 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots