ATP
O Monfils πέταξε έξω τον Alcaraz! (vids)

 
O Monfils πέταξε έξω τον Alcaraz! (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 22:04

O Gael Monfils επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε από το Σινσινάτι τον Carlos Alcaraz, στην πρεμιέρα του Ισπανού στο τουρνουά!

Ο Monfils ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε από χθες, κερδίζοντας τον Alcaraz με 4-6, 7-6 (5), 6-4 στον 2ο γύρο του Cincinnati Open και υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του ήττα σε πρεμιέρα μετά το Rio Open πριν 6 μήνες, όπου είχε τραυματιστεί και είχε εγκαταλείψει τον αγώνα της πρεμιέρας του με τον Thiafo Monteiro.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας αυτός ξεκίνησε χθες, με τον Alcaraz να κάνει καλή αρχή, κάνοντας το μοναδικό break του 1ου σετ στο 3ο game (2-1) και διατηρώντας τον έλεγχο από εκεί και πέρα, μέχρι να το κλείσει στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς και να πάρει την πρόκριση πριν τον προλάβει η βροχή, αλλά ο Monfils "επιβίωσε" από το διπλό break point στο 4-4, 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Ο 37χρονος Γάλλος, Νο.46 στον κόσμο, ήταν καλύτερος στα επόμενα λεπτά και είχε set point για το 7-5, με τον Ισπανό αυτή τη φορά να στέκεται όρθιος και να στέλνει το σετ σε tie-break. Εκεί ο Monfils πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 3-1, πριν διακόψει το ματς η βροχή και το μεταφέρει στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

Στην επιστροφή του στο court, o Monfils κατόρθωσε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του tie-break και να το κερδίσει με 7-5, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή.

Λίγο μετά ήρθε και το δεύτερο, το break στο 3ο game, για να πάρει το προβάδισμα με 2-1 στο αποφασιστικό σετ. Να σημειωθεί πως και οι δυο είχαν χαμένες ευκαιρίες για break στο ξεκίνημα του σετ, πριν τελικά ο Γάλλος αξιοποιήσει την 3η δική του.

Ο Alcaraz πίεσε και τα έδωσε όλα για να επιστρέψει στο ματς, ο Monfils όμως έσβησε 2 ακόμα break points, από ένα σε 4ο (3-1) και 6ο game (4-2), κράτησε το πάνω χέρι μέχρι το τέλος και στο 10ο game σέρβιρε επιτυχώς για το 6-4, βγάζοντας εκτός ταμπλό ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τον τίτλο.

Η σημερινή μέρα σε συνδυασμό με τη μεγάλη αυτή πρόκριση, θα γίνει και μια μεγάλη σωματική πρόκληση για τον Monfils, που στα 37 του θα παίξει με ακόμα έναν παίκτη κορυφαίο επιπέδου σε λίγες ώρες, για τον 3ο γύρο του Σινσινάτι. Συγκεκριμένα θα αντμιετωπίσει τον Holger Rune, που χθες κέρδισε τον Nuno Borges με 6-3, 7-6 (8).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots