ATP
8ος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά

 
8ος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά
tn team Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 22:47

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο Cary της Βόρειας Καρολίνα και προκρίθηκε μαζί με τον Federico Agustin Gomez στον τελικό του Cary Tennis Classic, που θα είναι ο 8ος τελικός του σε Challenger διοργάνωση.

Ο Τσιτσιπάς και ο Αργεντινός Gomez κέρδισαν στα ημιτελικά τους Νο.1 του ταμπλό, Ariel Behar και Luke Johnson, με 6-1, 6-7 (7), 10-6.

Οι Τσιτσιπάς και Gomez έκαναν ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ είχαν ένα match point για να τελειώσουν το ματς, όταν προηγήθηκαν με 6-5 στο tie-break. Οι Behar και Johnson άντεξαν και τελικά πήραν το tie-break με 9-7, για να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ.

Στο match tie-break πάντως οι Τσιτσιπάς και Gomez ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, καθώς πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα με 7-3 και διατήρησαν τον έλεγχο, "κλειδώνοντας" την πρόκριση στο 10-6.

Για 8η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό Challenger διοργάνωσης ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει κερδίσει 3 τίτλους σε Challenger (3-4). Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 3ος τελικός του σε Challenger, μετά από τους 2 τελικούς που έπαιξε με τον Ισπανό Sergio Martos Gornes, στο Μπαχρέιν όπου ήταν πρωταθλητές και στο Oeiras της Πορτογαλίας όπου ήταν φιναλίστ.

Στον τελικό του Cary, Τσιτσιπάς και Gomez θα αντιμετωπίσουν είτε τους Αυστραλούς  John Peers και John-Patrick Smith, Νο.2 στο ταμπλό, είτε τους Αμερικανούς Evan King και Reese Stalder, No.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots