ATP
Άνοδος 116 θέσεων για τον Αριστοτέλη Θάνο

 
Άνοδος 116 θέσεων για τον Αριστοτέλη Θάνο
tn team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 16:16

Ο Αριστοτέλης Θάνος προσπέρασε 116 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά και τις τελευταίες του εμφανίσεις στη Σερβία.

Ο Θάνος κέρδισε 7 βαθμούς μετά και την πορεία του μέχρι τον τελικό στο τουρνουά 15.000 δολαρίων στο Kursumlijska Banja της Σερβίας την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του 116 θέσεις και να σκαρφαλώσει στο Νο.861 του κόσμου.

Βελτίωσε κατά ισάριθμες θέσεις και το προηγούμενο career high του, που το σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας συνέχισε ακόμα δυνατότερα στο Kursumlijska Banja και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του την Κυριακή. Οι βαθμοί από τον τίτλο θα προστεθούν στη συγκομιδή του την επόμενη εβδομάδα και θα τον ανεβάσουν ακόμα ψηλότερα.

Πάντα κορυφαίος Έλληνας στην κατάταξη είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ακολουθεί, χάνοντας 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, που τον έφεραν στο Νο.478. Στο Νο.786 βρίσκεται ο Γιάννης Ξυλάς, που κέρδισε 6 θέσεις και βελτίωσε το career high του, ενώ στο Νο.851 είναι ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος έχει σταματήσει από το tour, αλλά παραμένει στην κατάταξη. αφού έχει βαθμούς.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι το Νο.1 της χώρας μας και σήμερα κέρδισε μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.74 του κόσμου. Θυμίζουμε πως το career high του ήταν στο Νο.72 και το έκανε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.85 του κόσμου και ο Μάρκος Καλοβελώνης στο Νο.212. Στο Νο.461 ανέβηκε ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, που κέρδισε 49 θέσεις.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots