ATP
Παρέμεινε στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς, νέο career high ο Hurkacz

 
Παρέμεινε στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς, νέο career high ο Hurkacz
© ITF Tennis
tn team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 - 11:21

O Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Νέο career high για τον Hubert Hurkacz.

Ο Alex De Minaur έχασε 105 βαθμούς αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Hubert Hurkacz να επωφελείται απ' αυτό και να ανεβαίνει στο Νο.6 για πρώτη φορά, βελτιώνοντας το career high του.

Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή που είχαμε στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν προσφέρουν βαθμούς. Στην κορυφή παραμένει ο Jannik Sinner, με τον Novak Djokovic και τον Carlos Alcaraz να τους ακολουθούν, στο Νο.2 και στο Νο.3 αντίστοιχα.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Alexander Zverev και στο Νο.5 ο Daniil Medvedev. Στην 6η θέση πέρασε ο Hurkacz, με τον De Minaur να είναι στο Νο.7, τον Andrey Rublev στο Νο.8, τον Casper Ruud στο Νο.9 και τον Grigor Dimitrov στο Νο.10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρείται στο Νο.11, με τον Tommy Paul να κερδίζει μια θέση και να ανεβαίνει στο Νο.12, αλλά και στο Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών. Πίσω του άφησε τους συμπατριώτες του, Taylor Fritz και Ben Shelton.

Ένας άλλος Αμερικανός, ο Sebastian Korda, κέρδισε 4 θέσεις μετά την κατάκτηση του 500αριού της Ουάσινγκτον και ανέβηκε στο Νο.18. Ο φιναλίστ της ίδιας διοργάνωσης, Flavio Cobolli, κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.33, βελτιώνοντας το career high του.

Ένας άλλος Ιταλός, ο Luciano Darderi, κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε και εκείνος το career high του, στο Νο.32. Ο 19χρονος Alex Michelsen κέρδισε 5 θέσεις και ισοφάρισε το δικό του ατομικό ρεκόρ στο Νο.55. Τέλος, 22 θέσεις άφησε πίσω του ο Alexandre Muller, πρωταθλητής στο Challenger του Σαν Μαρίνο, που ανέβηκε στο Νο.77 και απέχει 6 θέσεις από το career high του.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots