ATP
Γύρισε από σετ και break πίσω ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Γύρισε από σετ και break πίσω ο Τσιτσιπάς! (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 20:08

Βρέθηκε ξανά στο σκοτάδι, όμως αυτή τη φορά βρήκε το φως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επέστρεψε από σετ και break πίσω και νίκησε τον Jan-Lennard Struff στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι.

Ο Τσιτσιπάς απειλήθηκε με μια 3η διαδοχική ήττα στο tour, αλλά ανέτρεψε το 4-6, 1-3 και επιβλήθηκε του Struff με 4-6, 6-4, 6-3, για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ανάσα, που χρειαζόταν. 

Κάνοντας μερικά μοιραία λάθη, ο Τσιτσιπάς υπέστη το πρώτο break στο ματς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του 1ου σετ, για να μείνει πίσω με 5-4. Στο 10ο game o Γερμανός έκανε το 6-4 και ολοκλήρωσε το σετ χωρίς να κινδυνέψει καθόλου από τη γραμμή του σερβίς.

 
 
 

Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στο σερβίς του Struff για 1η φορά στο ματς, όμως ο Γερμανός έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε στο 2ο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Στέφανο, ο Struff έφτασε και στο break στο αμέσως επόμενο game, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 3-1 στο 2ο σετ.

 
 

3 service games μακριά από μια ακόμα νίκη επί του Τσιτσιπά βρέθηκε ο Struff, που πάντως είδε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς να πέφτουν σ' αυτό το σετ. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κατάφερε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και να μείνει ψύχραιμος, μπόρεσε εν τέλει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν αυτή τη φορά και άλλαξε τελείως το παιχνίδι.

 
 

Η αρχή της ανατροπής έγινε στο 6ο game, όταν κατάφερε με το πρώτο του break στο ματς να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο 8ο game είχε 2 νέα break points, με τον Struff να αντέχει τελικά και να κάνει το 4-4, στο 10ο game όμως έγινε το νέο break του Στέφανου, που πήρε το 2ο σετ με 6-4 και επέστρεψε δυναμικά στο ματς.

Η εικόνα δεν άλλαξε και ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε και στο 3ο σετ, κάνοντας με το καλημέρα το break για το 3-0. Έως εκείνο το σημείο, είχε κερδίσει τα 8 από τα 9 προηγούμενα games ο Έλληνας τενίστας. Άλλο break δεν είδαμε, ωστόσο η δουλειά είχε γίνει ήδη για τον Στέφανο, που φρόντισε να μην κινδυνεύσει στο σερβίς του και να φτάσει με ασφάλεια στην ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά παιχνιδιού.

 
 

Ήταν η 5η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Struff σε 9 αναμετρήσεις (5-4). Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στον Γερμανό ο Έλληνας πρωταθλητής και η σημερινή μέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, τρέχει όμως και ένα πολύ καλό ρεκόρ απέναντί του σε σκληρές επιφάνειες, όπου τον έχει κερδίσει στις 4 από τις 5 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Στον 2ο γύρο του Cincinnati Open, o Τσιτσιπάς, ο οποίος παίζει το πρώτο τουρνουά του χωρίς να έχει προπονητή τον Απόστολο Τσιτσιπά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jack Draper και Jaume Munar.

Θυμίζουμε πως μαζί του είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, προπονητής της Εθνικής μας ομάδας του Davis Cup, ο οποίος ήταν και στο box του σήμερα.

Θα επιστρέψει στο γήπεδο σε λίγες ώρες, για να παίξει και στο διπλό, όπου μαζί με τον Holger Rune θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς Mackenzie McDonald και Alex Michelsen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots