1ος τίτλος καριέρας για τον Αριστοτέλη Θάνο

 
1ος τίτλος καριέρας για τον Αριστοτέλη Θάνο
tn team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 15:19

Ο Αριστοτέλης Θάνος ολοκλήρωσε μια ακόμα μεγάλη εβδομάδα στο Kursumlijska Banja της Σερβίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του σε Futures διοργάνωση στα μονά.

Μετά την παρουσία σε δυο τελικούς στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας του T Line κλαμπ στο Kursumlijska Banja της Σερβίας, ο Αριστοτέλης Θάνος επέστρεψε στον τελικό και στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας και αυτή τη φορά ολοκλήρωσε την αποστολή του, κερδίζοντας τον 1ο τίτλο του σε ITF διοργάνωση στο μονό.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Michigan State και αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε στον σημερινό τελικό τον Ιταλό Tommaso Compagnucci, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.621 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 7-6 (5), 6-2.

Ο Θάνος απώλεσε προβάδισμα με break στο 1ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 4-2, αλλά αναγκάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του στο σετ, στο 4-5 και στο 5-6. Στο 12ο game μάλιστα βρέθηκε πίσω με 15-30 και με 30-40, αντιμετωπίζοντας set point. Το έσβησε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0 και το έκλεισε στο 7-5.

Πιο εύκολο έργο είχε στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας, που έκανε συνεχόμενα break και ξέφυγε με 5-1, για να ολοκληρώσει το έργο του στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά την εβδομάδα του στο χωμάτινο τουρνουά των 15.000 δολαρίων, με νίκη επί του Ιάπωνα Hayato Matsuoka, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0. Στη συνέχεια έδωσε σκληρή μάχη με τον qualifier από την Ολλανδία, Christian Lerby, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 6-3, 6-7 (4), 7-5.

Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ιταλό qualifier Juan Cruz Martin Manzano με 6-4, 6-1 και στα ημιτελικά τον Ούγγρο Peter Fajta, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-4, 1-0 (εγκατάλειψη).

Ο Αριστοτέλης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.977 του κόσμου και αυτό είναι και το career high του, θα ανέβει πιο ψηλά μετά και τον τίτλο στο Kursumlijska Banja.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots