Πήρε το ελληνικό ντέρμπι η Σακελλαρίδη

 
Πήρε το ελληνικό ντέρμπι η Σακελλαρίδη
tn team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 23:25

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε μετά από ένα μεγάλο ματς τη Μάρθα Ματούλα και μπήκε στις "16" καλύτερες του 75αριού της Σερβίας. Εκτός 16άδας έμειναν οι Μιχαέλα Λάκη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Σακελλαρίδη και η Ματούλα μονομάχησαν για 2 ώρες και 43 λεπτά, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη με 4-6, 6-4, 7-5.

Ήταν ένα μεγάλο ματς, με τη Σακελλαρίδη να φτάνει σε μια πολύ δύσκολη ανατροπή, αφού η Ματούλα βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στο 4-4, 0-15 του 2ου σετ, αλλά και στο 3ο σετ, όταν επέστρεψε από το 0-3 και πέρασε μπροστά με 5-4, έχοντας τη δυνατότητα να κλείσει το ματς στο σερβίς της στο 10ο game.

Η Σακελλαρίδη κατάφερε να μείνει ζωντανή κάνοντας το break για το 5-5, στη συνέχεια με εύκολο κράτημα σερβίς ανέκτησε το προβάδισμα και μετέφερε όλη την πίεση στην αντίπαλη πλευρά, με τη Ματούλα να προηγείται με 30-15 στο 12ο game, αλλά να χάνει εκ νέου το σερβίς της και να κλείνει έτσι το ματς υπέρ της Σακελλαρίδη.

Η 21χρονη Σαπφώ, Νο.307 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, θα παίξει στον 3ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja, κόντρα στη Ρωσίδα Daria Lodikova, Νο.371 στον κόσμο.

Εκτός 16άδας έμειναν και οι άλλες δυο Ελληνίδες που αγωνίστηκαν σήμερα στο τουρνουά, η Μιχαέλα Λάκη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Λάκη έδωσε μάχη με τη Σέρβα Lola Radivojevic, ιδίως στο 2ο σετ, δεν απέφυγε όμως την ήττα με 6-2, 7-5. Η Γραμματικοπούλου, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στον 2ο γύρο, παρότι προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ, υπέστη την ήττα με 6-4, 6-0 από την Ekaterina Ovcharenko.

Αύριο, εκτός από τον αγώνα της Σακελλαρίδη με τη Lodikova, θα υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον και στο διπλό, όπου θα αγωνιστεί η Σακελλαρίδη, η Έλενα Κοροκοζίδη και η Γραμματικοπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots