ATP
Με Draper o Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο

 
Με Draper o Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο
tn team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 23:09

Ο Jack Draper κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό ματς τον Jaume Munar και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Σινσινάτι.

Παρότι ήταν μπροστά με σετ, ο Draper πέρασε πολύ δύσκολα απέναντι στον Munar, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει τελικά μετά από 2,5 ώρες μάχης, με 7-5, 3-6, 7-6 (5).

Ο 22χρονος Βρετανός, Νο.28 στον κόσμο, βρέθηκε πίσω με break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο 1-2, σε ένα σημείο που δεν πατούσε καλά στο court και το momentum είχε περάσει για τα καλά στο μέρος του Ισπανού.

Κατάφερε όμως να ισορροπήσει ξανά το σετ πριν να είναι αργά, αφού άμεσα απάντησε στο break και ισοφάρισε σε 2-2. Τα επόμενα λεπτά εύκολα ή δύσκολα οι δυο παίκτες κρατούσαν τα σερβίς τους, ώσπου να φτάσουμε στο tie-break, όπου ο Draper για μια ακόμα φορά βγήκε από τη δύσκολη θέση, ανατρέποντας το 2-4 για να επικρατήσει τελικώς με 7-5.

Ο Draper πάντως πήρε και ένα ιατρικό τάιμ άουτ πριν την τελευταία αλλαγή στο 3ο σετ, δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση στη μέση του. Ο αγώνας του με τον Τσιτσιπά είναι προγραμματισμένος για αύριο (15/08), που σημαίνει πως αν ήταν κάτι σοβαρό δεν υπάρχει χρόνος για να κάνει και πολλά.

Θα είναι η 2η φορά που θα συναντηθούν Draper και Τσιτσιπάς, 2 χρόνια μετά το Masters του Καναδά, όπου ο Βρετανός είχε πετύχει τη νίκη σε 2 γεμάτα σετ, με 7-5, 7-6 (4).

Ο νικητής του αυριανού αγώνα θα μπει στη φάση των "16", εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Casper Ruud και Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots