ATP
Κέρδισε 2 θέσεις ο Rublev, παρέμεινε στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς

 
Κέρδισε 2 θέσεις ο Rublev, παρέμεινε στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς
© Omnium Banque Nationale
tn team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 15:36

Ο Andrey Rublev κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα. Στο Νο.11 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 32 θέσεις άφησε πίσω του ο Alexei Popyrin.

Παρότι δεν ολοκληρώθηκε ακόμα το 1000άρι του Καναδά, στου οποίου τον τελικό θα παίξουν οι Andrey Rublev και Alexei Popyrin, ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Στο Top 10 η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η άνοδος του Rublev στο Νο.6, κερδίζοντας 2 θέσεις.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 5, με τον Jannik Sinner να οδηγεί την κούρσα, τον Novak Djokovic να είναι στο Νο.2, τον Carlos Alcaraz στο Νο.3, τον Alexander Zverev στο Νο.4 και τον Daniil Medvedev στο Νο.5.

Στο Νο.7 υποχώρησε ο Hubert Hurkacz, ενώ από μια θέση κέρδισαν Casper Ruud και Grigor Dimitrov, σε Νο.8 και Νο.9 αντίστοιχα. Τις θέσεις αυτές έχασε ο Alex De Minaur, που έχασε 3 θέσεις συνολικά και υποχώρησε στο Νο.10.

Στο Νο.11 παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν έχασε έδαφος και συνεχίζει να απέχει 15 βαθμου από το Top 10.

Μια θέση κέρδισε ο Taylor Fritz που ανέβηκε στο Νο.12 και στο Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας στο Νο.13 τον Tommy Paul. O Sebastian Korda κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.15.

17 θέσεις άφησε πίσω του ο Matteo Arnaldi, που σκαρφάλωσε στο Νο.29 για πρώτη φορά στην καριέρα του. Νέο career high και για τον Alexei Popyrin, που κέρδισε 32 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30.

Νέα προσωπικά ρεκόρ έκαναν και οι Nuno Borges και Rinky Hijikata. O Borges κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.39, ενώ ο Hijikata άφησε πίσω του 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.65.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots