Λύγισαν στις λεπτομέρειες τα αδέρφια Τσιτσιπά (vids)

 
Λύγισαν στις λεπτομέρειες τα αδέρφια Τσιτσιπά (vids)
tn team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 22:21

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν με σετ, ενώ πλησίασαν σε μια τεράστια ανατροπή στο match tie-break, στο τέλος όμως λύγισαν από τους Πορτογάλους Francisco Cabral και Nuno Borges ολοκληρώνοτας το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πολύ κλειστό ματς που έδωσαν στο Court 13 του Roland Garros, τα αδέρφια Τσιτσιπά ηττήθηκαν από τους Borges και Cabral με 3-6, 6-3, 12-10.

Ξεκίνησαν πολύ δυνατά οι αδερφοί Τσιτσιπά, που αξιοποίησαν το καλό τους ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 3-0 και είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος στο 1ο σετ, για να το κατακτήσουν με 6-3.

 

Οι Borges και Cabral είναι ένα πολύ δυνατό δίδυμο και όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν καλύτεροι, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Το 2ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και οι Πέτρος και Στέφανος το είχαν στην ισοπαλία μέχρι το 3-3, όμως οι Πορτογάλοι βρήκαν ένα πολύτιμο break στο 8o game και "ξέφυγαν" με 5-3.

Στο match tie-break ήταν καλύτεροι την περισσότερη ώρα και προηγήθηκαν με 6-3 και με 9-6 αργότερα, έχοντας 3 match points στη σειρά. Με δυο καλά σερβίς του Στέφανου και ένα διπλό λάθος του Borges, τα αδέρφια έκαναν το 9-9, ενώ έσβησαν και 4ο match point, στο σερβίς του Πέτρου αυτή τη φορά, για να ισοφαρίσουν σε 10-10.

Ο Borges διόρθωσε το διπλό του λάθος κάνοντας μια φοβερή επιστροφή στη συνέχεια, για να δώσει νέο match point στην ομάδα του, αυτή τη φορά στο σερβίς του Cabral. Αν και δεν είχε 1ο σερβίς, ο Cabral κατάφερε να δώσει με το σερβίς του τον έλεγχο του πόντου στην ομάδα του και τελικά οι Πορτογάλοι διαμόρφωσαν το τελικό 12-10 στο tie-break, "κλειδώνοντας" τη νίκη μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

 

Αυτό ήταν το ντεμπούτο του Πέτρου και Στέφανου στο διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων, εκπληρώνοντας ένα παιδικό τους όνειρο. Αν και έφτασαν κοντά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη κι έτσι η ελληνική αποστολή στο τένις συνεχίζει στα 4 από τα 5 ταμπλό, με 3 εκπροσώπους.

Αύριο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Dan Evans για τον 2ο γύρο του μονού, ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Yue Yuan για τον 2ο γύρο του μονού γυναικών. Αργότερα Στέφανος και Μαρία θα κάνουν πρεμιέρα στο μικτό διπλό, ενάντια στους Schuurs και Koolhof, ενώ θυμίζουμε ότι έχουμε εκπροσώπηση και στο διπλό γυναικών, με τις Σάκκαρη και Δέσποινα Παπαμιχαήλ να μπαίνουν στη μάχη του 1ου γύρου την Τρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots