Ολοκλήρωσε τη συμμετοχή στο μονό ο Πέτρος Τσιτσιπάς (vid)

 
Ολοκλήρωσε τη συμμετοχή στο μονό ο Πέτρος Τσιτσιπάς (vid)
tn team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 18:16

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς γνώρισε λογική ήττα από το Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης, Tallon Griekspoor, σε ένα ματς που μπήκε εκτάκτως την τελευταία στιγμή και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε την τρομερή εμπειρία να αγωνιστεί στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς μπήκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Cameron Norrie, που απέσυρε τη συμμετοχή του.

Προφανώς ήταν ένα παιχνίδι εμπειρίας, αλλά και μια πολύ καλή προπόνηση για τον 24χρονο Έλληνα τενίστα, που τα τελευταία χρόνια παίζει περιστασιακά στα μονά και έχει αφοσιωθεί στα διπλά.

Γνώρισε τη λογική ήττα με 6-2, 6-3 από τον 28χρονο Ολλανδό, Νο.27 στην παγκόσμια κατάταξη, που πήρε την πρόκριση σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Ο Πέτρος πάντως δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Αντιθέτως, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στο 2ο σετ κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break, σβήνοντας διπλό match point στο 2-5, 15-40, για να μειώσει σε 3-5.

Ο Griekspoor φυσικά δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το ματς στο δικό του σερβίς και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 62 λεπτά, για να πάρει την πρόκριση και να εξασφαλίσει την είσοδό του στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Εκεί θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για το χρυσό, τον Carlos Alcaraz, που συνέτριψε χθες τον Hady Habib με 6-3, 6-1.

Ο Πέτρος από τη μεριά του θα αγωνιστεί αργότερα σήμερα για το διπλό, όπου μαζί με τον Στέφανο θα αντιμετωπίσουν τους Πορτογάλους Nuno Borges και Francisco Cabral.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots