Nadal: "Τώρα έχω το διπλό, θα δούμε τι θα γίνει μετά"

 
Nadal: "Τώρα έχω το διπλό, θα δούμε τι θα γίνει μετά"
© ITF Tennis
tn team Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 - 18:26

Δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για την επόμενη μέρα μετά το Παρίσι ο Rafael Nadal, καθώς έχει ακόμα το διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα τα δώσει όλα για ένα μετάλλιο.

"Τώρα θα 'πεθάνω' με το διπλό και θα δούμε τι θα γίνει μετά. Υποθέτω πως θα παίξουμε αύριο. Θα προσπαθήσω να αναρρώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να πάμε για το μετάλλιο", είπε χαρακτηριστικά ο Nadal στη μεικτή ζώνη, μετά την ήττα του με 6-1, 6-4 από τον Novak Djokovic.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του Nadal και το αν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του. Δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του για την Αμερική και το πιθανότερο είναι να μην παίξει στο US Open, που αρχίζει σε λιγότερο από έναν μήνα. Το μόνο που υπάρχει στο πρόγραμμά του για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και της καριέρας του, είναι το Laver Cup του Βερολίνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Για τον αγώνα με τον Djokovic, είπε: "Συνέβη αυτό που μπορούσε να συμβεί. Το είπα και χθες. Ήταν ένας αγώνας που δεν ήξερα αν ήμουν έτοιμος να δώσω, δεν ήξερα σε τι επίπεδο θα βρισκόμουν. Για αρκετή ώρα ήταν ένα σφυροκόπημα. Πρέπει να το αποδεχτώ και όχι να το κρύψω. Συγχαρητήρια στον Novak για το επίπεδο που έδειξε. Δεν μου άφησε περιθώρια και εγώ δεν μπορούσα να τον δυσκολέψω. Έπαιζε πολύ άνετα, έβρισκε εύκολα σημεία στο court και όταν έχεις απέναντί σου έναν παίκτη σαν τον Novak και δεν μπορείς να τον πας πίσω στο γήπεδο ή δεν είσαι σε θέση να αμυνθείς όπως παλιότερα, τότε θα χάσεις όπως έχασα."

Είχε πάντως ένα σημείο στο οποίο έβγαλε "σφυγμό" ο Rafa, όταν από το 1-6, 0-4 ισοφάρισε το 2ο σετ σε 4-4: "Υπήρξε αντίδραση στο 2ο σετ. Ανέβασα λίγο το επίπεδό μου και εκείνος άρχισε να κάνει κάποια λάθη. Ήμουν όμως κουρασμένος στο 4-4 και εκείνο ήταν ένα σημείο κλειδί αν ήθελα να γυρίσω τον αγώνα. Ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από μένα. Σε εκείνο το σημείο εγώ μπόρεσα να αλλάξω κάτι και εκείνος είχε νευρικότητα γιατί πλησίαζε στη νίκη. Έδωσα λίγο παραπάνω, αλλά ένιωσα και κούραση, καθώς σέρβιρα με αντίθετο άνεμο. Είχα γενικά κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ήμουν σε θέση να τις εκμεταλλευτώ."

Τέλος, για τη μεγάλη στήριξη που είχε από το παρισινό κοινό, σχολίασε: "Κάθε φορά που παίζω εδώ, παίζω στο σπίτι μου. Έχω μόνο εκτίμηση γι' αυτή την αγάπη που μου δείχνουν. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίρνω τέτοια αγάπη στο πιο ξεχωριστό μέρος της καριέρας μου. Είμαι ευγνώμων."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots