Ανώτερος Nole - πάλεψε στο τέλος ο Nadal (vids)

 
Ανώτερος Nole - πάλεψε στο τέλος ο Nadal (vids)
© ITF Tennis
tennisnews team Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 - 16:34

O Novak Djokovic επιβεβαίωσε και στο τερέν πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Rafael Nadal, που πάντως πάλεψε και έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή στο 2ο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει, με τον Σέρβο να κερδίζει στο τέλος την 60ή και πιθανότατα τελευταία αναμέτρησή του με τον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα στο Philippe Chatrier, αλλά στην πραγματικότητα ο Novak Djokovic ήταν πολύ δυνατός για τον Rafael Nadal και το απέδειξε και εμπράκτως, επικρατώντας του Ισπανού με 6-1, 6-4.

Ο Djokovic "σφυροκοπούσε" τον Nadal την πρώτη ώρα του αγώνα και έφτασε να προηγείται μέχρι και με 6-1, 4-0! Ο Nadal κατάφερε έστω και αργά να δώσει μάχη στο 2ο σετ, που το ισορρόπησε στο 4-4, όμως ο Djokovic κέρδισε τα 2 επόμενα games και "κλείδωσε" την πρόκριση πριν τα πράγματα να γίνουν πιο επικίνδυνα για εκείνον.

Κυριάρχησε κατά κράτος στο πρώτο μέρος του αγώνα ο 37χρονος Σέρβος, ο οποίος κέρδισε τα πρώτα 5 games. Ειδικά τα πρώτα δυο ήταν πολύ σημαντικά, καθώς έκοψε τον αέρα του Nadal, που ήταν πιο ανταγωνιστικός στα πρώτα λεπτά σε σχέση με το υπόλοιπο σετ.

Αφού έκλεισε το 1ο σετ στα 7 games, ο Nole συνέχισε να κυριαρχεί και στο 2ο, όπου κέρδισε τα πρώτα 4 games και συνολικά τα 10 από τα 11 πρώτα του ματς, για να ενισχύσει το προβάδισμά του με 6-1, 4-0.

Και ενώ ο Novak πλησίαζε στην πιο άνετη νίκη που έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του επί του Rafa, ο Ισπανός κατάφερε από το πουθενά να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμα και να επιστρέψει στο ματς!

Μετά το πρώτο του κράτημα σερβίς στο 2ο σετ και μόλις το 2ο game του στο ματς, ο Nadal βρήκε το πρώτο του break, σε ένα σημείο που για πρώτη φορά ο Djokovic έδειχνε πιο χαλαρός και ευάλωτος. Μείωσε σε 4-2 και ανέβασε ρυθμούς ο Ισπανός, που πήρε το momentum και έπαιξε πολύ καλύτερο τένις τα επόμενα λεπτά.

Έκανε και 2ο break, ισοφάρισε σε 4-4 και έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά ο Ισπανός, το σερβίς όμως τον πλήγωσε ξανά στο 9ο game, όπου επέστρεψε αρχικά από το 15-40 για να ισοφαρίσει σε 40-40, ο τρομερός Nole όμως δημιούργησε νέο break point και το αξιοποίησε αυτή τη φορά, για να ανακτήσει τον έλεγχο του σετ στο 5-4.

Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη ο Djokovic, ολοκληρώνοντας με άσο την αποστολή του, σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Αυτή ήταν η 31η νίκη του Djokovic επί του Nadal (31-29), στην 60ή αναμέτρηση αυτού του πολύ σπουδαίου rivalry, του μεγαλύτερου στην ιστορία του αθλήματος. Είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει 3 φορές τον Rafa σ' αυτό το γήπεδο, το Philippe Chatrier, εκεί όπου ο Ισπανός έχει σηκώσει 14 τρόπαια Roland Garros!

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή ήταν και η τελευταία επίσημη αναμέτρηση των Djokovic και Nadal, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν και η τελευταία αναμέτρηση του Nadal γενικά στα μονά, αν και ο Ισπανός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει και σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε τα αγαπημένα τουρνουά δεν ήταν αυτός που θα ήθελε.

Στο διπλό πάντως συνεχίζει να έχει ανοιχτή αποστολή στο Παρίσι, όπου συνεργάζεται με τον Carlos Alcaraz και αύριο θα παίξουν για τον 2ο γύρο κόντρα στους Tallon Griekspoor και Wesley Koolhof.

Ο Djokovic από την πλευρά του έχει μόνο έναν στόχο στο Παρίσι και αυτό είναι το χρυσό στο μονό - το μοναδικό μεγάλο επίτευγμα που λείπει από την εξωπραγματική καριέρα του.

Στον 3ο γύρο ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Dominik Koepfer και Matteo Arnaldi, θέλοντας να συνεχίσει εξίσου δυνατά, αφού μέχρι τώρα έχει χάσει 6 games σε 2 αγώνες στο Παρίσι!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots