ATP
Το απίστευτο διαιτητικό λάθος στο match point του Draper (vid)

 
Το απίστευτο διαιτητικό λάθος στο match point του Draper (vid)
tennisnews team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 16:14

O Jack Draper πανηγύρισε μια από τις πιο μεγάλες νίκες της καριέρας του εις βάρος του Felix Auger-Aliassime, σε έναν αγώνα όμως που σημαδεύτηκε από το τεράστιο διαιτητικό λάθος στο match point, αλλά και την άσχημη αντίδραση του Draper, που δεν έκανε fair play.

Ο Draper επιχείρησε να τελειώσει το ματς με ένα σερβίς βολέ στο 5-4, 40-30 του 3ου σετ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε πρώτα στη ρακέτα του, μετά στο τερέν και μετά ξανά στη ρακέτα, για να γίνει αργότερα νέο γκελ πάνω στο φιλέ και να καταλήξει στην πλευρά του Auger-Aliassime.

Προφανώς αυτό ήταν αντικανονικό και θα ήταν πόντος για τον Καναδό, για το 40-40, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε τον πόντο στον Draper, ανακοινώνοντας μάλιστα από το μικρόφωνο πως ήταν μια κανονική μπάλα, αφού κατάλαβε αμέσως ότι ήταν αμφιλεγόμενη φάση αλλά το πήρε πάνω του.

Ο Auger-Aliassime, που ήταν τόσο σίγουρος ότι κέρδισε τον πόντο που η πρώτη του αντίδραση ήταν να πάει στη θέση του για νέο σερβίς του αντιπάλου του, "πάγωσε" μόλις άκουσε ότι έχασε το ματς και στη συνέχεια ανέβηκε στο φιλέ για να διαμαρτυρηθεί, χαρακτηρίζοντας "τραγική" την απόφαση του διαιτητή, μεταξύ άλλων.

Ο Draper από τη μεριά του δεν έκανε fair play, υποστηρίζοντας πως δεν κατάλαβε τι έγινε επειδή κοιτούσε τον αντίπαλό του. Βέβαια, είναι απίθανο για έναν επαγγελματία τενίστα να μην καταλάβει τι έγινε σε μια τέτοια περίπτωση, κάτι που του επεσήμανε και ο Felix εκείνη την ώρα, αλλά και ο Νικ Κύργιος αργότερα, μέσω ενός σχολίου στα social media.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση πάρθηκε στο court και αυτό δεν αλλάζει, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το πόσο σημαντικό είναι να δίνεται η δυνατότητα του video review στους διαιτητές, όπως συμβαίνει πλέον σε κάθε μεγάλο άθλημα σε κρίσιμες αποφάσεις.

Πολλοί ακόμα από την κοινότητα του τένις σχολίασαν την απίστευτη αυτή φάση, συμπεριλαμβανομένου και του Στέφανου Τσιτσιπά, που έγραψε: "δε νομίζω ότι έχω ξαναδεί τέτοιο χτύπημα".

Ο Draper προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό Masters διοργάνωσης και τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots