ATP
Alcaraz: "Ήταν ο χειρότερος αγώνας της καριέρας μου" (vid)

 
Alcaraz: "Ήταν ο χειρότερος αγώνας της καριέρας μου" (vid)
tn team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 11:58

Σκληρές κουβέντες είπε ο Carlos Alcaraz μετά την απρόσμενη ήττα του από τον Gael Monfils στο Σινσινάτι, κάνοντας λόγο για τον χειρότερο αγώνα της καριέρας του, ενώ στάθηκε και στο πόσο διαφορετικό του φάνηκε το κεντρικό court σε σχέση με τα προπονητικά γήπεδα.

"Ειλικρινά, ήταν πολύ μπερδεμένο για μένα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έκανα στην καριέρα μου! Δεν μπόρεσα να παίξω. Έκανα καλές προπονήσεις εδώ τις τελευταίες μέρες, χτυπούσα καλά την μπάλα και κινούμουν καλά στο γήπεδο", είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Alcaraz, μετά την ήττα του με 4-6, 7-6 (5), 6-4 από τον Monfils στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι.

Όπως είπε, του φάνηκε πολύ διαφορετικό το κεντρικό γήπεδο και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις συνθήκες και στο πόσο γρήγορη ήταν η μπάλα: "Σε σχέση με τα άλλα γήπεδα που προπονήθηκα, στο κεντρικό court ένιωσα πως έπαιζα άλλο άθλημα! Η μπάλα ήταν πιο γρήγορη, πολύ πιο γρήγορη από τα άλλα γήπεδα. Έκανα ζέσταμα πριν από το ματς και είχα μια τελείως διαφορετική αίσθηση, δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω τι έγινε, γιατί ένιωσα έτσι. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου, δεν ήμουν σε θέση να παίξω καλύτερα, γι' αυτό και ήταν αδύνατο να κερδίσω αυτόν τον αγώνα, αυτό είναι όλο."

Ο αγώνας ξεκίνησε χθες, αλλά διακόπηκε στο tie-break του 2ου σετ από τη βροχή και συνεχίστηκε σήμερα. Για το αν βοήθησε η όχι η διακοπή, είπε: "Η μόνη μου ανησυχία ήταν να προετοιμαστώ καλά για τον σημερινό αγώνα. Ούτε χθες έπαιξα καλά, αλλά δεν είχαμε πολλά ράλι, ήταν όλο το ματς τα σερβίς. Προσπαθούσα να βάλω την μπάλα μέσα και αυτό ήταν όλο. Ο πιο μεγάλος πόντος πρέπει να είχε 5 χτυπήματα, οπότε δεν μπορούσα να βγάλω συμπεράσματα. Πίστευα πως σήμερα θα ήταν καλύτερα, πως θα ένιωθα καλύτερα, αλλά δεν συνέβη αυτό."

Για τις βλέψεις που είχε σ' αυτό το τουρνουά: "Πάντα όταν μπαίνω σε ένα τουρνουά θέλω να το κερδίσω και να παίξω καλό τένις σε αυτό. Ένιωθα καλά πάντως όταν ήρθα εδώ, ξέρω πως να παίζω σ' αυτά τα γήπεδα, αλλά ένιωσα τελείως διαφορετικά από τις επιφάνειες αυτή τη φορά, ήταν άλλο άθλημα."

Για το τι μάθημα του δίνει αυτή η ήττα: "Θέλω να ξεχάσω αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθώ στη Νέα Υόρκη. Θα φτάσουμε εκεί νωρίς, οπότε θα προσπαθήσω να προπονηθώ και να προσαρμοστώ στα γήπεδα. Θέλω να ξεχάσω αυτό το γήπεδο γιατί μου ήταν αδύνατο να σερβίρω καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots