ATP
Ο Sinner πήρε ρεβάνς από τον Rublev και μπήκε ημιτελικά στο Σινσινάτι (vid)

 
Ο Sinner πήρε ρεβάνς από τον Rublev και μπήκε ημιτελικά στο Σινσινάτι (vid)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 23:58

O Jannik Sinner πέρασε και σήμερα δύσκολα απέναντι στον Andrey Rublev, κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη με ανατροπή και να προκριθεί στα ημιτελικά του Cincinnati Open.

Μια εβδομάδα πριν, ο Rublev είχε αποκλείσει τον Sinner από τα προημιτελικά του Μόντρεαλ, σε ένα παιχνίδι που ο Ιταλός αντιμετώπιζε και ενοχλήσεις.

Σήμερα, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τη ρεβάνς, καθώς επικράτησε του Rublev με 4-6, 7-5, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 26 λεπτά μάχης.

Καθόλου εύκολες στιγμές δεν πέρασε ούτε σήμερα ο Sinner, που από την αρχή του ματς κυνηγούσε στο σκορ, αφού βρέθηκε πίσω με 0-3. Στο 9ο game έσβησε ένα set point στο σερβίς του αντιπάλου του και έκανε το break για να μειώσει σε 4-5, η προσπάθειά του όμως πήγε στράφι στο επόμενο game, αφού έχασε ξανά το σερβίς του και τελικά και το σετ, με 4-6.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τον Ιταλό, που παρότι άνοιξε με break το 2ο σετ, υπέστη νέο break στο επόμενο game και ισοφαρίστηκε σε 1-1. Στη συνέχεια παρότι πίεζε πάρα πολύ τον Rublev, δεν μπορούσε να τον "σπάσει" με τίποτα, με τον Ρώσο να σβήνει 7 break points σε 3 διαφορετικά games και να προηγείται με 3-2, 4-3 και 5-4, φτάνοντας ένα game μακριά από μια νέα νίκη επί του κορυφαίου της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο μεσοδιάστημα είχε και εκείνος μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το break, με το οποίο θα τελείωνε ουσιαστικά το ματς, αλλά ο Sinner έμεινε όρθιος στο 3-4, 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 4-4.

Τελικά το break ήρθε στην 9η ευκαιρία μετά από 8 συνεχόμενα xαμένα break points για τον Sinner, που "έσπασε" τον Rublev στο 11ο game και προηγήθηκε με 6-5. Το break αυτό άλλαξε όλο το ματς, αφού ο Ιταλός έκλεισε το 2ο σετ στο σερβίς του και κυριάρχησε κατά κράτος στις αρχές του 3ου.

Συγκεκριμένα έκανε άλλα 2 απανωτά break και πήρε το προβάδισμα με 4-0 και με 5-1. Ο Rublev πάλεψε, κατόρθωσε να μειώσει σε 5-4, τη δεύτερη φορά όμως που σέρβιρε για την πρόκριση ο Sinner δεν του έδωσε τη δυνατότητα να αντισταθεί περαιτέρω και "σφράγισε" την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Ο Sinner έγινε ο πρώτος παίκτης που μπήκε στους ημιτελικούς του Σινσινάτι, όπου θα περιμένει έναν εκ των Alexander Zverev και Ben Shelton.

Αυτός θα είναι ο 4ος φετινός του ημιτελικός σε 1000άρι τουρνουά και ο 9ος συνολικά στην καριέρα του. Θα διεκδικήσει την 5η του πρόκριση σε τελικό, μετά τις νίκες του στο Τορόντο πέρσι και στο Μαϊάμι φέτος και τις πορείες του μέχρι τον τελικό στο Μαϊάμι το 2021 και το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots