Πρωταθλήτριες Κουκούλη και Κεφαλά στα Σκόπια

 
H Ζωή Κεφαλά
H Ζωή Κεφαλά
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 21:26

Η Διόνη Κουκούλη και η Ζωή Κεφαλά κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Neotel Open U16 στα Σκόπια. Η Κουκούλη προκρίθηκε και στον τελικό του μονού, ενώ στον τελικό του διπλού αγοριών μπήκαν οι Κωνσταντίνος και Σταύρος Ιωαννάτος.

Ιδανικά ολοκλήρωσαν το τουρνουά τους στο διπλό των κοριτσιών του Neotel Open U16 οι Κεφαλά και Κουκούλη, που επικράτησαν στον σημερινό τελικό της Anastasija Arsovska και της Κύπριας Χρύσας Τιτοπούλου, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στο ταμπλό για τις δυο Ελληνίδες παίκτριες, που είχαν κερδίσει ακόμα τις Nadica Blazevska και Iva Kolev με 6-2, 6-3, καθώς και τις Νο.1 του ταμπλό, Roneta Kacinskaite και Viktoriia Zaichenko με 6-0, 6-1, κατακτώντας έτσι τον τίτλο χωρίς να χάσουν σετ.

Για την Κεφαλά ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe και 1ος στην κατηγορία των 16 ετών, αφού ο άλλος ήταν στο διπλό του 14αριού τουρνουά της Κορίνθου το 2023.

Για την Κουκούλη ήταν επίσης ο 1ος τίτλος στα 16άρια και αύριο θα παίξει και για τον 2ο. Συνολικά ήταν ο 10ος τίτλος της σε τουρνουά της Tennis Europe, σε όλες τις κατηγορίες (9 διπλό, 1 μονό).

Στα ημιτελικά του μονού, η Κουκούλη επικράτησε σήμερα σε ένα δύσκολο ματς της Σέρβας Iva Kolev με 6-3, 2-6, 6-3 και μπήκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Zaichenko. Εκείνη, κέρδισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 6-4, 6-4.

Εκτός από τις Κουκούλη, Κεφαλά και Χατζηαβραάμ, στο χωμάτινο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe συμμετείχαν και οι Κωνσταντίνος Ιωαννάτος, Σταύρος Ιωαννάτος και Κωνσταντίνος Μουράτογλου. Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Σταύρος Ιωαννάτος στα μονά, στον 2ο γύρο ο Μουράτογλου και στον 1ο γύρο ο Κωνσταντίνος Ιωαννάτος.

Στο διπλό τα αδέρφια Ιωαννάτου συνεχίζουν την προσπάθειά τους και θα διεκδικήσουν τον τίτλο αύριο στον τελικό, καθώς απέκλεισαν σήμερα τους Milan Ilic και Luka Milenkovic με 6-0, 7-5.

Ήταν η 3η νίκη τους στο ταμπλό, μετά απ' αυτή επί των Bojan Kirovski και Ognen Pavlovski με 7-5, 5-7, 10-8, αλλά και αυτή με τους Benjamin Barron και Simone Segatori με 6-4, 6-1.

Αύριο στον τελικό θα παίξουν κόντρα στους Σκοπιανούς Kristijan Janev και Maksim Treneski, που είναι στο Νο.4 του ταμπλό αλλά σήμερα έβγαλαν εκτός το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό.

Για τον Σταύρο θα είναι η 5η παρουσία σε τελικό Tennis Europe διοργάνωσης, 3η στα διπλά και 3η στα 16άρια, ενώ για τον γεννημένο το 2011 Κωνσταντίνο η 1η. Αμφότεροι πάνε για τον 1ο τίτλο τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots