Summer Cups: Ηττήθηκαν στα ημιτελικά οι Εθνικές μας στα 16άρια

 
Summer Cups: Ηττήθηκαν στα ημιτελικά οι Εθνικές μας στα 16άρια
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 23:40

Οι Εθνικές μας ομάδας στα 16άρια αγοριών και κοριτσιών, ηττήθηκαν στα ημιτελικά των προκριματικών τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, από τις πολύ δυνατές Ρουμανία και Ιταλία αντίστοιχα.

Η ομάδα των αγοριών U18, η οποία αγωνίζεται στο Latiano της Ιταλίας, έπαιζε με τη δυνατότερη ομάδα του τουρνουά, Ρουμανία, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Ο Οδυσσέας Γελαδάρης τα πήγε πολύ καλά και πάλεψε το πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν απέφυγε στο τέλος την ήττα από τον Alejandro Mateo Berge Nourescu με 3-6, 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια ο Yannick Theodor Alexandrescu, Νο.3 και μέχρι πρόσφατα Νο.1 στην Ευρώπη στα 16άρια, επικράτησε του Ανδρέα Μεσσή με 6-1, 6-1 και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Στο διπλό, οι Ρουμάνοι με τους Alexandrescou και Cezar Stefan Bentzel, κέρδισαν τους Γελαδάρη και Άλκη Μιχαλακόπουλο με 4-2, 4-1 και ολοκλήρωσαν το tie με 3-0.

Η Ελλάδα, η οποία είχε κερδίσει την Κύπρο χθες με 3-0 για να προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σερβία, Νο.2 στο ταμπλό, για την 3η θέση.

Την 3η θέση θα διεκδικήσει η και η Εθνική των κοριτσιών U16, που ηττήθηκε επίσης στα ημιτελικά από την Ιταλία με 3-0, στο αντίστοιχο προκριματικό τουρνουά που φιλοξενείται στη Ρόδο.

Η Μυρτώ Πρωιμάκη ηττήθηκε από την Carla Giambelli με 6-2, 6-3, ενώ στη συνέχεια η Κατερίνα Ουσταμπασίδου έδωσε μεγάλη μάχη με την Ilary Pistola, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει την ελληνική ομάδα ζωντανή, καθώς ηττήθηκε με 6-1, 5-7, 6-0.

Στο διπλό, οι Ιταλίδες Giambelli και Fabiola Marino έκανεν το 3-0, επικρατώντας της Βάλιας Γορανίτη και της Πρωιμάκη με 6-2, 6-2.

Η Ελλάδα, η οποία είχε κερδίσει χθες την Αρμενία με 2-1, θα παίξει κόντρα στην Κύπρο αύριο, για την 3η θέση του τουρνουά της Ρόδου. Η Κύπρος κέρδισε χθες τη Μάλτα με 2-1 όμως ηττήθηκε στα ημιτελικά από μια άλλη πολύ δυνατή ομάδα, τη Σουηδία, με 3-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots