Με απόλυτη επιτυχία και Διεθνή Αναγνώριση ολοκληρώθηκε το European Summer Cups από τον ΡΟΑ

 
Με απόλυτη επιτυχία και Διεθνή Αναγνώριση ολοκληρώθηκε το European Summer Cups από τον ΡΟΑ
tennisnews team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 - 9:37

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2024 European Summer Cups του Billie Jean King Cup Juniors, που φιλοξενήθηκε  από τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ και της Tennis Europe.

Στον τελικό, η Σουηδία αναδείχθηκε νικήτρια επικρατώντας της Ιταλίας με σκορ 3-0. Και οι δύο χώρες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Billie Jean King Cup Juniors, αποδεικνύοντας την υψηλή αγωνιστική τους αξία.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση μετά από μια συναρπαστική νίκη με 2-1 επί της Κύπρου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση. Η τελική κατάταξη των υπόλοιπων χωρών είναι η εξής: 5η θέση για τη Βουλγαρία, 6η για την Τουρκία, 7η για τη Μάλτα και 8η για την Αρμενία.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, κ. Βασίλης Αράπης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωση και την επιτυχία της διοργάνωσης. Ο κ. Αράπης σημείωσε: "Η φετινή διοργάνωση του European Summer Cups στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, λαμβάνοντας τεράστια προβολή από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις. Τα θετικά σχόλια όλων των συμμετεχόντων, τόσο για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όσο και για την οργάνωση του τουρνουά, μας τιμούν ιδιαίτερα. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στους εθελοντές, τους προπονητές και τους συντηρητές του Ομίλου για την αφοσίωση και την προσπάθειά τους. Επίσης, οφείλουμε μια ξεχωριστή αναφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χωρίς την στήριξη της οποίας η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης δεν θα ήταν εφικτή."

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης δεσμεύεται να συνεχίσει την παράδοση φιλοξενίας κορυφαίων διεθνών αθλητικών γεγονότων, προβάλλοντας το νησί της Ρόδου και το άθλημα του τένις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots