Αναχώρησαν οι Εθνικές ομάδες στα 16άρια και στα 18άρια

 
H Εθνική κοριτσιών U18
H Εθνική κοριτσιών U18
tn team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 8:58

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών στα 18άρια και των αγοριών στα 16άρια αναχώρησαν για την Ιταλία, όπου θα συμμετέχουν στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Summer Cups. Στη Ρόδο η Εθνική κοριτσιών στα 16άρια, στην Τσεχία η Εθνική αγοριών στα 18άρια. Αναλυτικά όλες οι ελληνικές αποστολές.

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U18 θα αγωνιστεί στο τουρνουά της πόλης Mesagne της Ιταλίας, στη Ζώνη Β' των προκριματικών του European Summer Cups U18.

Η ομάδα απαρτίζεται από τις Άρτεμις Ασλανισβίλι, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Θεοδώρα Κούσιου. Συνοδεύεται από τον team captain Κωνσταντίνο Βουρούκο.

Στο τουρνουά του Mesagne θα αγωνιστούν ακόμα η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Ουκρανία. Οι 3 καλύτερες ομάδες του τουρνουά θα προκριθούν στην τελική φάση.

Στην Ιταλία ταξίδεψε και η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας αγοριών U16, που θα αγωνιστεί στο αντίστοιχο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Γ' στην πόλη Latiano.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους Ανδρέα Μεσσή, Άλκη Μιχαλακόπουλο και Οδυσσέα Γελαδάρη. Team captain είναι ο Δημήτρης Μίζιος.

Στο τουρνουά του Latiano θα αγωνιστούν ακόμα οι Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία και Κύπρος. Οι δυο καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση.


H Εθνική αγοριών U16

Στο μεταξύ, στη Ρόδο θα γίνει το προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Γ' των κοριτσιών U16 του Summer Cups.

Η Εθνική μας στα 16άρια των κοριτσιών θα εκπροσωπηθεί από τις Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Μυρτώ Πρωιμάκη και Βασιλική Γορανίτη. Team captain είναι ο Γιώργος Παρίσσης.

Στη Ρόδο θα συμμετέχουν επίσης οι Ιταλία, Σουηδία, Τουρκία, Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία και Αρμενία και οι δυο καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση.

Τελος, στο Ricany της Τσεχίας θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U18, για το τουρνουά της Ζώνης Β'. Η ομάδα μας αποτελείται από τους Ανδρέα Λοϊζά, Χρήστο Γκλαβά και Νικόλα Χατζηαβραάμ, με team captain τον Ηλία Γιαννακάκη.

Στο ίδιο τουρνουά θα συμμετέχουν οι Τσεχία, Γερμανία, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία και Πολωνία. Οι 2 καλύτερες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση.


Η Εθνική αγοριών U18

Τα προκριματικά των European Summer Cups στα 16άρια και στα 18άρια θα γίνουν από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, ενώ οι τελικές φάσεις θα γίνουν το τριήμερο 5-7 Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots