3η θέση στο Latiano για την Εθνική αγοριών U16

 
3η θέση στο Latiano για την Εθνική αγοριών U16
tn team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 - 19:08

Η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U16 κέρδισε τη Νο.2 του ταμπλό Σερβία με 3-0 και πήρε την 3η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Latiano για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πολύ καλή παρουσία της ομάδας μας στο Latiano της Ιταλίας, όπου φιλοξενήθηκε το προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Γ' του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Σερβίας, Νο.2 στο ταμπλό, με 3-0 στις νίκες, για να τερματίσει στην 3η θέση της διοργάνωσης.

Στο πρώτο παιχνίδι του tie ο Άλκης Μιχαλακόπουλος έκανε πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Matija Putic, Νο.29 στην Ευρώπη στα 16άρια, με 7-5, 6-2.

Ακολούθησε μια μεγάλη μάχη μεταξύ του Ανδρέα Μεσσή και του Marko Savija, με τον Μεσσή να κάνει την ανατροπή και να κερδίζει στο τέλος τον Σέρβο, Νο.21 στην Ευρώπη, με 5-7, 7-6 (6), 6-3.

Στο άνευ βαθμολογικής σημασίας διπλό, οι Οδυσσέας Γελαδάρης και Μιχαλακόπουλος επικράτησαν των Luka Ceramilac και Savija με 4-5 (4), 4-0, 10-2 και ολοκλήρωσαν τον ελληνικό θρίαμβο.

Η Ελλάδα είχε ένα πολύ καλό τριήμερο στα γήπεδα του Latiano, όπου κέρδισε την Κύπρο με 3-0 και μπήκε στην καλύτερη 4άδα. Πάλεψε για την πρόκριση στην τελική φάση αλλά ήταν πολύ δύσκολο απέναντι στην πανίσχυρη Ρουμανία, Νο.1 στο ταμπλό, που έχει στο ρόστερ της δυο παίκτες πρώτης 10άδας.

Έτσι, υπέστη τη λογική ήττα με 3-0 και έπαιξε σήμερα για την 3η θέση του τουρνουά, όπου τα κατάφερε, κερδίζοντας με 3-0 την πολύ δυνατή Σερβία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots