Δυο τίτλοι για τον Βάλσαμο στο Κιλκίς

 
Δυο τίτλοι για τον Βάλσαμο στο Κιλκίς
tn team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 - 16:46

Για 2η φορά φέτος, λίγους μήνες μετά τη Βέροια, ο Βαγγέλης Βάλσαμος έκανε το double και στο Κιλκίς, κερδίζοντας και τα δυο ταμπλό στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe.

Στον τελικό του μονού, ο Βάλσαμος επικράτησε του Ελληνοαυστραλού Evan Βασιλειάδη με 7-6 (6), 6-2 και ολοκλήρωσε ένα φανταστικό τουρνουά.

Από τον 1ο γύρο είχε μεγάλες προκλήσεις ο Βάλσαμος, που επικράτησε δύσκολα του Απόστολου Τουμπανιάρη με 7-6 (7), 3-6, 6-3. Στη συνέχεια κέρδισε για τον 2ο γύρο τον Μηνά Παναγίδη με 6-1, 6-4 και στα προημιτελικά απέκλεισε πολύ δύσκολα τον Αλέξανδρο Νούλα με 6-7 (4), 6-3, 6-3. Στα ημιτελικά είχε μια ακόμα ανατροπή, επικρατώντας του Δημήτρη Μελίσσογλου με 6-7 (4), 6-1, 6-0.

Στη συνέχεια, στον τελικό του διπλού, ο Βάλσαμος και ο Ραφαήλ Γακόπουλος κέρδισαν στον τελικό του διπλού τους Αλέξανδρο Νούλα και Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου με 6-4, 7-5.

Για τον Βάλσαμο ήταν ο 3ος και ο 4ος τίτλος σε Tennis Europe διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει τους πρώτους του επίσης στην Ελλάδα, στο τουρνουά της Βέροιας τον περασμένο Απρίλιο, όπου επίσης κέρδισε σε μονά και διπλά.

Και εκεί είχε συμπαίκτη τον Γακόπουλο, που κέρδισε με τη σειρά του τον 3ο τίτλο του στα διπλά της Tennis Europe στα 16άρια και στη φετινή σεζόν, ενώ συνολικά, σε 14άρια και 16άρια, έχει 6 τίτλους καριέρας, 1 στο μονό και 5 στο διπλό.

Στα τουρνουά των κοριτσιών πρωταγωνίστησε η Λυδία Παναγιωτίδου, που έκανε ένα ακόμα double μετά την Αρχαία Ολυμπία. Στο διπλό ήταν πρωταθλήτρια μαζί με την Χριστίνα Αμουργιανού, ενώ φιναλίστ και στα δυο ταμπλό ήταν η Αντωνία Αναστασία Παπαγαπητού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλα τα ταμπλό

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots