Προκρίθηκε στην 4άδα η Εθνική κοριτσιών U16 στη Ρόδο!

 
Προκρίθηκε στην 4άδα η Εθνική κοριτσιών U16 στη Ρόδο!
tn team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 21:57

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών U16 κέρδισε την Αρμενία με 2-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των προκριματικών του European Summer Cups U16 στη Ρόδο.

Η ελληνική ομάδα είχε δύσκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα της Αρμενίας και αυτό φάνηκε από νωρίς, με την Alina Sogomonyan να κερδίζει τη Μυρτώ Πρωιμάκη με 7-6 (1), 6-4 σε ένα κλειστό ματς και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της.

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στη συνέχεια και επιβλήθηκε της Sofi Gidachyan με 6-2, 6-1 για να ισοφαρίσει τη σειρά, την οποία κατάφερε να ανατρέψει στο διπλό, όπου Ουσταμπασίδου και Βάλια Γορανίτη κέρδισαν τις Lilit Antonyan και Sogomonyan με 6-4, 7-5.

Η νίκη αυτή στέλνει την Ελλάδα στα ημιτελικά του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Γ' του European Summer Cups U16, που φιλοξενείται στα γήπεδα του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο την πολύ δυνατή Ιταλία, Νο.2 στο ταμπλό, που έχει στο δυναμικό της δυο παίκτριες του Top 100 στα 16άρια στην Ευρώπη, την Ilary Pistola (No.71) και την Carla Giambelli (No.86).

Η δική μας κορυφαία, Ουσταμπασίδου, βρίσκεται στο Νο.76 της ίδιας κατάταξης, ενώ η Πρωιμάκη είναι στο Νο.213.

Να σημειωθεί πως στο ίδιο τουρνουά συμμετέχει και η Κύπρος, που επίσης κατάφερε να μπει στην 4άδα, κερδίζοντας τη Μάλτα με 2-1. Αύριο θα έχουν και οι Κύπριες δύσκολη αποστολή, ενάντια στην κορυφαία του ταμπλό Σουηδία.

Θυμίζουμε πως οι δυο νικήτριες των ημιτελικών θα πάρουν και την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots