Η Κύπρος πρωταγωνίστησε στο Small States Championships

 
Η Κύπρος πρωταγωνίστησε στο Small States Championships
tn team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 12:08

Η αποστολή της Κύπρου πρωταγωνίστησε στο Small States Championships της Tennis Europe στο Λουξεμβούργο, με τον Μιχάλη Γενεθλίου και την Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού να κερδίζουν τους τίτλους σε μονά και διπλά.

Το Small States Championships είναι ένα κλειστό τουρνουά juniors στα 14άρια της Tennis Europe, στο οποίο συμμετέχουν οι μικρότερες χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αυτές που έχουν πληθυσμό μικρότερο του ενός εκατομμυρίου.

Οι αθλητές της Κύπρου ήταν οι πρωταγωνιστές σε όλα τα ταμπλό, κατακτώντας και τα 4 τρόπαια.

Στο μονό των αγοριών τον τίτλο κατέκτησε ο Μιχάλης Γενεθλίου, Νο.2 στο ταμπλό, που κέρδισε στον τελικό το Νο.1, Evan Galea από τη Μάλτα, με 6-2, 7-5. Στην πορεία του έως τον τελικό ο Γενεθλίου πέτυχε άλλες 3 νίκες, χάνοντας μόλις 3 games συνολικά.

Στο διπλό, ο Γενεθλίου και ο Άθως Καρακατσιάνης, ο οποίος πήρε την 3η θέση στο μονό, κέρδισαν στον τελικό τους Μαλτέζους Evan Galea και Kelian Lauwers με 6-2, 6-0.

Στα κορίτσια πρωταγωνίστησε η Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, Νο.1 στο ταμπλό, η οποία έχασε 4 games σε 3 αγώνες σε όλο το ταμπλό. Και τα 4 τα έχασε στο 1ο σετ του τελικού, πριν τελικά κάμψει την αντίσταση της Maryia Magro από τη Μάλτα, με 6-4, 6-0.

Στο διπλό, η Παπακυριακού και η Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου επιβλήθηκαν των Garima Nitinkumar Kalugade και Riya Kalugade από την Ισπανδία με 6-0, 6-2.

Στο Small States Championships, που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του National Tennis Centre του Λουξεμβούργου, συμμετείχαν αποστολές από την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και την Ανδόρρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots