Τίτλος και στη Σόφια για την Κουκούλη

 
Τίτλος και στη Σόφια για την Κουκούλη
tn team Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 18:31

Η Διόνη Κουκούλη κέρδισε τίτλο για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά της Tennis Europe, στο διπλό του Levski Cup U14 στη Σόφια.

Η Κουκούλη και η Βρετανίδα συμπαίκτριά της, Lisa Bolton, κέρδισαν στον σημερινό τελικό του Levski Cup, διοργάνωση της 2ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, την Ουκρανή Viktoriia Zaichenko και τη Βουλγάρα Sofiya Zakharkiv, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Ολοκλήρωσαν έτσι μια φανταστική εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα του κλαμπ Levski στη Σόφια, όπου κέρδισαν μαζί 4 αγώνες.

Στον 1ο γύρο είχαν αποκλείσει τις Βουλγάρες Katrin Kaneva και Viktoria Vrachanska με 6-1, 6-1, στα προημιτελικά τις Βουλγάρες Ava Pakova και Radina Sredkova με 6-1, 4-6, 10-7, ενώ στα ημιτελικά την Ουκρανή Aleksandra Nazarenko και την Σλοβάκα Ela Skalicka (Νο.2 ταμπλό) με 2-6, 6-1, 10-2.

Κέρδισαν και το Νο.1 και το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, για να φτάσουν ως τον τίτλο.

Ήταν ο 2ος συνεχόμενος για την Κουκούλη σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού πριν 2 εβδομάδες είχε κερδίσει και το 16άρι τουρνουά Neotel Open στα Σκόπια, μαζί με τη Ζωή Κεφαλά. Εκεί μάλιστα είχε κερδίσει τον τίτλο και στο μονό.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, Νο.5 στην Ελλάδα στα 14άρια και Νο.133 στην Ευρώπη, έφτασε τους 4 τίτλους στη φετινή σεζόν σε διοργανώσεις της Tennis Europe (3 διπλό - 1 μονό), ενώ συνολικά μετράει 12 τίτλους στη σταδιοδρομία της, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (10 διπλό - 2 μονό).

Στο μονό της Σόφιας, ολοκλήρωσε σήμερα την προσπάθειά της στην προημιτελική φάση, όπου ηττήθηκε από την Bolton με 6-2, 6-3. Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει δυο παίκτριες από τη Βουλγαρία, τη Stela Zhivkova με 6-1, 6-3 και την Dara Dimitrova με 6-1, 7-6 (5), για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots