Πάτρα: Στον τελικό Κάλλιστρου και Χειλαδάκη

 
H Δήμητρα Κάλλιστρου
H Δήμητρα Κάλλιστρου
tn team Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 - 16:07

Η Δήμητρα Κάλλιστρου και η Αδαμαντία Χειλαδάκη προκρίθηκαν στον τελικό του διεθνούς τουρνουά στα 12άρια της Tennis Europe που διεξάγεται στην Πάτρα αυτή την εβδομάδα. Στα ημιτελικά των αγοριών πέρασαν οι Ιάσονας Σπύρου, Άγγελος Κάκρης, Γιώργος Τρούλης και Θεόφιλος Τσοκανής.

Σε ελληνικά χέρια θα πάνε όλοι οι τίτλοι του Patra's Juniors, του τουρνουά 2ης κατηγορίας Tennis Europe στα 12άρια, που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών.

Στα κορίτσια ήδη γνωρίζουμε το ζευγάρι του τελικού στα μονά, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο η Δήμητρα Κάλλιστρου και η Αδαμαντία Χειλαδάκη.

Η Κάλλιστρου βγήκε νικήτρια μετά από μεγάλη μάχη με τη Μελίνα Κουτσού, την οποία κατάφρε να κερδίσει με 3-6, 6-4, 10-7. Στον άλλον ημιτελικό η Χειλαδάκη είχε πιο εύκολο έργο, επικρατώντας της Ιρλανδής Jane Doyle με 6-0, 6-1.

Και οι δυο παίκτριες θα διεκδικήσουν τον 1ο τίτλο τους σε τουρνουά Tennis Europe, με την Κάλλιστρου να συμμετέχει για 6η φορά σε ένα διεθνές τουρνουά, ενώ η Χειλαδάκη μόλις για 2η, μετά το περσινό Patra's Juniors, στο οποίο είχε ολοκληρώσει την παρουσία της στα προκριματικά.

Η Κάλλιστρου διεκδικεί τίτλο και στο διπλό, όπου μαζί με την Άρτεμη Αναστασιάδη κέρδισαν τις Ελεάννα Χατζησαράντου και Χρυσούλα Γιαγτζόγλου με 6-1, 6-1 και μπήκαν στα ημιτελικά. Εκεί θα παίξουν με τις Ανδρονίκη και τη Φιλίππα Ζαπνάρη, που  απέκλεισαν τις Χρυσάνθη Μπάτου και Χειλαδάκη με 6-1, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα είναι η Μελίνα Κουτσού και η Κατερίνα Παζαρά, που επικράτησαν της Ειρήνης Αρετάκη και της Σοφίας Σερέτη με 7-5, 6-1. Θα αντιμετωπίζουν τις Doyle και Άλκηστις Σταματάκη, που ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αναστασίας Μαρίνου και Ιζαμπέλας Τσολάτου με 7-5, 5-7, 11-9.

Στα αγόρια σήμερα έγιναν οι προημιτελικοί, από τους οποίους βγήκαν νικητές δυο ελληνόπουλα. Είχαμε βέβαια και δυο παιχνίδια μεταξύ Ελλήνων, με τον Ιάσονα Σπύρου να κερδίζει τον Χρήστο Μπατζάκα με 6-2, 6-0 και τον Γιώργο Τρούλη να επικρατεί του Σταύρου Λαδερού με 7-6 (6), 6-3.

Ο Τρούλης θα αντιμετωπίσει στον αυριανό ημιτελικό τον Θεόφιλο Τσοκανή, που πήρε τη νίκη επί του Βρετανού Marc Fulwood με 1-6, 6-4, 10-6. Ο Σπύρου στον άλλον ημιτελικό θα παίξει με τον Άγγελο Κάκρη, που απέκλεισε τον Βούλγαρο Ivan Mandelev με 6-1, 6-0.

Στο διπλό, οι Πέτρος Μπιτσάκος και Γιώργος Πούντζας επικράτησαν των Τρούλη και Τσοκανή με 6-2, 3-6, 10-5 και μπήκαν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν με τους Βασίλη Καούνη και Μπατζάκα. Οι τελευταίο απέκλεισαν τους Ευστράτιο Σύψα και Μιλτιάδη Βασιλείου με 6-0, 6-0.

Τέλος, οι Σπύρου και Διονύσης Κοντογιώργης κέρδισαν τους Δημήτρη Αντωνίου και Σπύρο Χατζησπύρο με 6-2, 6-2 και θα παίξουν στα ημιτελικά ενάντια στους Ηλία Φαφούτη και Βαγγέλη Παναγιωτόπουλο, που επικράτησαν των Στέφανου Καλαϊτζάκη και Σταύρου Στρατάκη με 6-1, 6-2.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots