Πρωταθλήτρια στο μονό και τελικό στο διπλό η Κάλλιστρου

 
Η Αδαμαντία Χειλαδάκη και η Δήμητρα Κάλλιστρου
Η Αδαμαντία Χειλαδάκη και η Δήμητρα Κάλλιστρου
tn team Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 17:01

Τον πρώτο της τίτλο σε διεθνές τουρνουά Tennis Europe κατέκτησε η Δήμητρα Κάλλιστρου, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα μονά και αύριο θα παίξει τελικό και στα διπλά στην Πάτρα. Στον τελικό στα αγόρια οι Ιάσονας Σπύρου και Θεόφιλος Τσοκανής.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το φανταστικό τουρνουά της στο μονό της Πάτρας η Δήμητρα Κάλλιστρου, η οποία κέρδισε στον τελικό την Αδαμαντία Χειλαδάκη με 6-1, 6-1 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Patra's Junior, τουρνουά 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Και για τις δυο παίκτριες ήταν ο πρώτος τελικός σε ένα διεθνές τουρνουά, με την Χειλαδάκη να παίζει μόλις το δεύτερο τουρνουά της Tennis Europe, μετά το ντεμπούτο της στο ίδιο τουρνουά πέρσι.

Αργότερα η Κάλλιστρου προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με την Ελληνοβελγίδα Άρτεμη Αναστασιάδη κέρδισαν τις Ανδρονίκη και Φιλίππα Ζαπνάρη με 6-1, 6-3.

Το άλλο ζευγάρι του τελικού θα είναι η Μελίνα Κουτσού και η Κατερίνα Παζάρα, που κέρδισαν σε ένα συναρπαστικό ματς τις Jane Doyle και Άλκηστη Σταματάκη με 7-6 (5), 2-6, 12-10.

Στα αγόρια, έναν πολύ δυνατό τελικό αναμένεται να δώσουν αύριο οι Ιάσονας Σπύρου και Θεόφιλος Τσοκανής. Ο Σπύρου κέρδισε τον Άγγελο Κάκρη με 6-0, 6-1, ενώ ο Τσοκανής απέκλεισε τον Γιώργο Τρούλη σε ένα κλειστό ματς με 6-4, 7-6 (4).

Στο διπλό, οι Διονύσης Κοντογιώργης και Σπύρου κέρδισαν τους Ηλία Φαφούτη και Βαγγέλη Παναγιωτόπουλο με 6-3, 6-1 και μπήκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Βασίλη Καούνη και Χρήστο Μπατζάκα. Οι τελευταίοι κέρδισαν τους Πέτρο Μπιτσάκο και Γιώργο Πούντζα με 6-3, 6-4.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και οι αγώνες του ταμπλό δεύτερης ευκαιρίας των κοριτσιών, όπου προκρίθηκαν στον τελικό η Χρυσούλα Γιαγτζόγλου και η Άρτεμης Αναστασιάδη. Η Γιαγτζόγλου επικράτησε σήμερα της Αναστασίας Μαρίνου με 6-1, 6-2, ενώ η Αναστασιάδη απέκλεισε τη Φιλίππα Ζαπνάρη με 6-3, 6-4.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots